• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon: Irci favoriti, ali neće nas iznenaditi

Selektor srpske reprezentacije kaže da je pripremio ekipu i da se neće osjetiti izostanak Vidića, Krasića..."Irci imaju pravo na optimizam", rekao Pižon.

 Pižon: Irci favoriti, ali neće nas iznenaditi Izvor: MONDO

Na nekoliko stotina metara od mjesta gdje je napravljen čuveni brod "Titanik", fudbalska reprezentacija Srbije odigraće u petak (20.45 časova po srednjeevropskom vremenu) meč protiv Sjeverne Irske koji bi umnogome mogao da joj odredi dalji put u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Srbija je u prvom susretu dobila Irce tijesno, 2:1, a ništa lakši meč ne očekuje je u Belfastu.

Irci su optimisti, vidi se to po tekstovima u lokalnoj štampi. Selektor "orlova" Vladimir Petrović-Pižon "izašao je u susret" irskoj javnosti rekavši da ulogu favorita prepušta domaćinu.

"Naši domaćini imaju pravo da budu optimisti i ja im prepuštam ulogu favorita u ovoj situaciji s obzirom da su trenutno ispred nas na tabeli naše kvalifikacione grupe. Selekcija Sjeverne Irske, kao i svaka ekipa sa Ostrva, zaslužuje naš maksimalan respekt. Analizirali smo njihove dvije utakmice koje su u kvalifikacijama odigrali kao domaćini. I protiv Italije, i protiv Slovenije, remizirali su bez golova (0:0), ali nisu bili inferironi. Vjerujem da smo sposobni da ostvarimo cilj", rekao je selektor "orlova".

Na pitanje da li su ga u beogradskoj utakmici Srbija - Sjeverna Irska 2:1, iznenadili irski fudbaleri, Petrović je odgovorio:

"Tada su me više iznenadili moji igrači! Nisu počeli meč kako je trebalo i kako smo se dogovorili. Siguran sam da je razlog za to bio u činjenici da smo igrali bez publike i da je ekipa počela meč bez uobičajenog žara koji podgrijavaju navijači. U svakom slučaju, irska reprezentacija ne može da nas iznenadi, svjesni smo svih njihovih mana i vrlina".

Pritisak je na selekciji Srbije, jer, na neki način, ima moranje da pobijedi. Pižon kaže da je pripremio igrače na pune tribine i bučne navijače Sjeverne Irske i dodao:

"Imamo iskusne igrače, igraju u velikim evropskim klubovima. Čak su i u reprezentaciji, od posljednjih deset utakmica, uključujući i ovu u Belfastu, čak devet igrali smo na strani, tako da ne očekujem da nas poremeti faktor gostujućeg terena", izjavio je selektor srpskog tima.

U kvalifikacionoj Grupi C u petak još igraju:

Slovenija - Estonija i Farska Ostrva - Italija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC