• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOŠA: Status quo, Butorović ostaje

Ratko Butorović ponudio ostavku na Skupštini Vojvodine, ali je ona glatko odbijena.

 VOŠA: Status quo, Butorović ostaje Izvor: MONDO

"Ja sam uradio sve što sam mogao i više od ovoga ne mogu", rekao je prvi čovjek Vojvodine Ratko Butorović na Skupštini kluba održanoj u četvrtak uveče u Novom Sadu i potom je saopštio da se povlači sa funkcije predsjednika.

Međutim, članovi Skupštine mu to nisu dozvolili, tačnije nisu usvojili njegovu ostavku, odajući mu i na taj način priznanje za sve što je uradio za Vojvodinu proteklih godina.

To bi, u najkraćem, bio epilog današnje Skupštine Vojvodine.

Butorović, koji se zbog ranije izrečene kazne zabrane bavljenja bilo kakvom funkcijom u srpskom fudbalu u periodu od šest mjeseci, govorio je na skupštini svog kluba kao gost.

Najprije je podnio petogodišnji izvještaj o poslovanju i rezultatima Vojvodine. Istakao je da će Vojvodina, kada dobije sva zaistala potraživanja, do kraja oktobra biti u plusu bezmalo 1,5 milion evra.

Butorović je podsjetio da je svaki put kada je dolazio na čelo kluba morao da ga podiže na noge, tačnije da se bori sa naslijeđenim dugovanjima i minusima i da je svaki put, pod njegovim vođstvom, dolazio do plusa. Uz to, renoviran je stadion "Karađorđe" i dovršen Sportski centar "Vujadin Boškov" u Veterniku.

Uvijek kad sam se vraćao u Vojvodinu zaticao sam minus i stalno sam od minusa pravio plus. Međutim, očigledno je da neko radi protiv kluba, rekao je Butorović.

On je naglasio da Vojvodina kao fudbalski klub nema isti tretman u državi kao vodeći beogradski klubovi, navodeći pritom podatak da Vojvodina plaća porez državi od 800.000 godina, a da se, koliko on zna, vodeći klubovi iz Beograda godinama opominju da plate poreze i da im se svake godine oprašta.

Partizan smo tri puta pobijedili na terenu, trofej u Kupu Srbije nam je otet. Bili smo bolji na terenu i to smo pokazali, ali van terena smo slabiji. Ja sam uradio sve što sam mogao, više od ovoga ne mogu, rekao je Butorović što je bio uvod da saopšti da podnosi ostavku.

Članovi Skupštine su je odbacili.

O tome kakva je podrška Vojvodini iz vladajućih struktura govori i podatak da su na skupštinu kluba bili pozvani predstavnici svih novosadskih i pokrajinskih struktura, a da se pojavio samo predstavnik Srpskog pokreta obnove.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC