• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sprema se egzodus iz Saudijske Arabije! Dali milione fudbalerima, ali džaba - neki bježe makar i izgubili novac!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Brojni fudbaleri iz lige Saudijske Arabije planiraju da promijene sredinu makar to značilo da će izgubiti ogroman novac.

 Fudbalske zvijezde žele da odu iz Saudijske Arabije Izvor: Victor Fraile/Power Sport Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Saudijska Arabija odlučila je da napravi moćno fudbalsko takmičenje i da se tako "preporuči" za Svjetsko prvenstvo 2034. godine, međutim već poslije nekoliko mjeseci čini se da projekat - u koji je uložen ogroman novac - ne daje potrebne rezultate. Iako se radi o ligi u kojoj igraju Kristijano Ronaldo, Karim Benzema, Nejmar i mnogi drugi, to nije donijelo ogromno interesovanje publike, dok stižu vijesti da ni same fudbalske zvijezde nisu previše srećne.

Katalonski list "Sport" objavio je interesantan tekst naslovljen: "Saudijska Arabija: Novac ne može da kupi sreću", u kome su se osvrnuli na to da su brojni fudbaleri koji su stigli u ovu ligu zažalili zbog takve odluke. Čak ni novac nije dovoljan da bi do kraja uživali, pošto im mnoge stvari ne odgovaraju.

Među njima je prije svega doskorašnji kapiten Liverpula Džordan Henderson (33) koji se osjeća kao da je u "luksuznom zatvoru". Španski mediji prenose saznanja kolega sa Ostrva i ističu da iako zarađuje 40 miliona evra godišnje, Henderson razmišlja da se vrati u Premijer ligu i tako izgubi veliki novac - s tim da postoji klauzula koja ga u tome sprečava. Ali, o tome nije mislio kada je poletio za novcem u Al Etifak...

O čemu se radi? Džordan Henderson je po potpisu ugovora dobio poreske olakšice, ali pod uslovom da ostane dvije godine u Saudijskoj Arabiji. Ako to ne ispuni i ode iz njihove lige ranije, mogao bi da izgubi ogroman novac, međutim čak i to je opcija za njega jer ne može da se prilagodi na novu klimu, smeta mu loša posjeta na utakmicama i nedovoljno kvalitetan fudbal, dok mu nije dovoljno ni što mu je trener Stiven Džerard. Zato je sve više počeo da "kuka" novinarima na Ostrvu koji su polako počeli da prenose njegove patnje, samo nekoliko nedjelja pošto je pričao sve najbolje o Saudijskoj Arabiji i zaboravio na kršenje ljudskih prava.

Izvor: Eurasia Sport Images / imago sportfotodienst / Profimedia

Osim njega nezadovoljan je i Roberto Firmino, koji bi mogao na pozajmicu iz Al Ahlija u Premijer ligu već ove zime, a dobro je poznato da je i Karim Benzema "digao nos" iz nekog razloga. Tako je nedavno obrisao društvene mreže i otišao iz Saudijske Arabije nakon što su navijači Al Ahlija počeli da ga vrijeđaju zbog loših igara, dok zarađuje nestvarnih 200 miliona evra godišnje. Dakle, nije sve ni u novcu...

Jedan od rijetkih koji je zadovoljan je Kristijano Ronaldo, a koji je pokrenuo i ovu "revoluciju" kada je prije godinu dana došao u Saudijsku Arabiju, da bi šest mjeseci kasnije počele da pristižu i druge zvijezde. Takođe, srpski fudbaleri Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, koji zajedno igraju za Al Hilal, za sada nemaju nikakve probleme.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC