• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zbornaja" skresala krila

Reprezentacija Srbije poražena u prijateljskoj utakmici od Rusije u Burghauzenu - 1:2. Strelac za "orlove" opet je bio Pantelić.

 "Zbornaja" skresala krila Izvor: MONDO

Fudbalska reprezentacija Srbije ni u četvrtom pokušaju pod vođstvom Miroslava Đukića nije ostvarila pobedu. Ne samo da "orlovi" nisu slavili protiv Rusije, nego su i poraženi - 1:2 (1:1).

Selektor Srbije se "poigrao" i na megdan "zbornaji" poslao kombinovani sastav. Od prvotimaca iz utakmice u Dablinu samo je mladi Ivanović počeo meč u Burghauzenu.

Doduše, i njegov kolega, Holanđanin Gus Hidink je na klupi ostavio nekoliko standardnih reprezentativaca.

U takvoj konstalaciji, ekipa koja će na predstojećem Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Španijom, Grčkom i Švedskom je delovala ozbiljije i uigranije.

Već u 12. minutu Rusi su materijalizovali ambiciozniji početak. Pogrebnjak je izveo slobodan udarac sa više od 25 metara, sevnula je "levica" napadača Zenita, lopta je pogodila desnu stativu gola Dišljenkovića i skliznula u mrežu.

Nedugo zatim Srbija je mogla do izjednačenja. Milovanović je izveo prekid, a Pantelić iz neposredne blizine gola glavom šutirao preko prečke.

Mogli su Rusi u 23. minutu da dupliraju vođstvo, ali je Dišljenković vrhovima prstiju zaustavio udarac Semšova.

Posle mirnijeg perioda igre, kao grom iz vedra neba, stiglo je izjednačenje. U 41. minutu Pantelić je prihvatio i iskontrolisao loptu u šesnaestarcu protivnika, oslobio se Semšova i izvršio rutinsku egzekuciju.

Napadač Herte je tako ostao jedini strelac za Srbiju na ovoj turneji s obzirom na to da je i u Dablinu postigao gol.

U finišu poluvremena tim Gusa Hidinka je dodao gas, ali je Dišljenković opet bio uspešniji od Semšova, a šut Žirkova je sa gol-linije izbacio Rajković.

Tek što su se igrači vratili iz svlačionica, Rusi su opet poveli. "Orlovi" su matirani u tri poteza, a završni udarac zadao je Pavličenko kome nije bilo teško da sa peterca, zaboravljen od Ivanovića i Rajkovića, u mrežu sprovede centaršut Sičeva.

Đukićev je, kao kod pogotka Pantelića, mogao da stigne do šanse samo posle grešaka protivnika.

Tako se Tošić izborio za priliku, ukrao je loptu ruskoj odbrani i umesto da uposli usamljenog Žigića, šutirao je, doduše iz izgledne pozicije, ali neprecizno.

U poslednjoj četvrtini utakmice, Srbija je krenula snažnije ka golu Akinfejeva, ali stihijski napadi nisu mogli da donesu izjednačenje, pa je na snazi ostao rezultat postavljen na početku drugog poluvremena.

Poslednju od tri prijateljske utakmice tokom mini-turneje, Srbija će igrati u subotu u Gelzenkirhenu protiv Nemačke.

Srbija - Rusija 1:2 (1:1)

STRELAC: 0:1 - Pogrebnjak u 12, 1:1 - Pantelić u 41, 1:2 - Pavličenko u 48. minutu.

SRBIJA: Dišljenković, Ninkov (od 69. Rukavina), Rajković, Vidić (od 46. Ivanović), Kolarov, Kovačević, Kačar (od 59. Kuzmanović), Milovanović (od 76. Ilić), Pantelić (od 46. Žigić), Despotović (od 46. Janković).

RUSIJA: Akinfejev, Kolodin, Anjukov (od 46. V. Berezucki), Širokov, Biljaletdinov (od 71. Torbinski), Žirkov (od 81. Janbajev), Zirjanov, Semak, Semšov (od 82. Saenko), Pogrebnjak (od 16. Pavličenko), Sičev (od 66. Bistrov).

Stadion: "Vaker športpark" u Burghauzenu. Sudija: Volfgang Štark (Austrija). ŽUTI KARTON: Janković (Srbija), Žirkov (Rusija).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC