• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (mladi): "Orlići" dobro počeli

Golom Luke Milivojevića mlada reprezentacija Srbije pobijedila protiv vršnjaka iz Sjeverne Irske na startu kvalifikacija za EP 2013. godine.

 EP (mladi): "Orlići" dobro počeli Izvor: MONDO

Prethodna generacija "orlića" prekinula je kontinuitet igranja na evropskim prvenstvima za igrače do 21 godine.

Nova generacija, koju sa klupe vodi Aleksandar Janković, ima zadatak da vrati Srbiju na završni šampionat, koji će 2013. godine biti održan u Izraelu.

Počelo je dobro. Srbija je pobijedila Sjevernu Irsku 1:0 u Novom Sadu, golom Luke Milivojevića u 17. minutu. Moglo je da bude i više golova u mreži Iraca, a "orlići" su promašili i penal (Stefan Šćepović u 51. minutu).

Na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, pred oko 2.000 gledalaca, srpski tim je bio dominantniji u prvom dijelu, imao je, pored gola, još nekoliko izglednih prilika.

Vođstvo je donio fudbaler Rada Luka Milivojević odlično je reagovao na jednu odbijenu loptu i sa 18 metara upurio precizan šut ka golu Iraca.

Milivojević je, osim gola, imao još dva šuta ka golu Iraca, a najbolju priliku propustio je Filip Đuričić (na slici) u 32. minutu. Poslije izvanrednog solo prodora Darka Lazovića po lijevoj strani, Đuričić je dobio loptu kao na tacni na 10 metara od gola Iraca, ali je slabo šutirao.

Srbija je mogla da otkloni sve dileme oko pobjednika već u ranoj fazi drugog poluvremena. Darko Lazović je bio u prodoru, Konor Meklaflin ga je rukama zadržao i oborio u šesnatesrcu. Penal i ujedno crveni karton za irskog fudbalera.

Ali, Stefan Šćepović je nonšalantno izveo penal, Konor Devlin ga je "pročitao" i spriječio da utakmica uđe u mirnu završnicu. Postupak Šćepovića iznervirao je i selektora Aleksandra Jankovića, koji se okrenuo ka saradnicima i nešto promrljao...

Šćepović je "kažnjen" 15-ak minuta kasnije, kada ga je Janković izveo iz igre, a umjesto njega ubacio Nemanju Kojića.

Tek što je ušao u igru Kojić je mogao da postigne gol. Odlično je šutirao glavom, ali je bio zamalo neprecizan. Doduše, potom je sudija pokazao i da je bio ofsajd.

Koji minut kasnije, novi driblinzi Lazovića na ivici šesnaesterca, potom i udarac, ali mlak, tako da nije bilo problema za Devlina. Potom je i kapiten srpskog tima Slobodan Medojević probao glavom poslije kornera, ali je bio neprecizan.

Sve te šanse došle su poslije zvižduka publike na "Karađorđu", koja je željela napadačku igru protiv brojčano slabijeg rivala. Negodovanja su probudila "orliće", koji su ponovo pritisli rivala, ali nisu uspjeli da natjeraju Devlina da još koji put izvadi loptu iz mreže.

Vrijedan pomena je i strašan šut Luke Milunovića sa 20 metara u 81. minutu, ali golman irskog tima Devlin nije uhvaćen na spavanju. U svakom slučaju, lijep udarac i lijepa parada irskog golmana.

Srbiji je ovo bio prvi meč u kvalifikacijama. Sjeverna Irska je odigrala već tri utakmice i ima jednu pobjedu (nad Farskim Ostrvima), remi (sa Farskim Ostrvima) i sada poraz.

DOSADAŠNJI REZULTATI U GRUPI 4:

Farska Ostrva - Sjeverna Irska 0:0
Sjeverna Irska - Farska Ostrva 4:0
Srbija - Sjeverna Irska 1:0

NAREDNI MEČEVI: Srbija - Farska Ostrva i Sjeverna Irska - Danska (6. septembar).

stadion "Karađorđe", Novi Sad.
sudija: Danni Makeli (Holandija)
žuti kartoni: Karson, Norvud (S. Irska)
crveni karton: Maklfin (S. Irska)

SRBIJA: Aleksić, Nastasić, Medojević, Gudelj, Ignjovski (od 84. minuta Nenad Krstičić), Šćepović (od 64. minuta Kojić), Đuričić, Saša Marković (od 55. minuta Luka Milunović), Mladenović, Milivojević, Lazović.

S. IRSKA: Devlin, Meklaflin, Mekion, Mekašin, Remzi, Grig, Norvud, Ki, Karson, Ferguson.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC