• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odjeci UO Partizana: Primirje, ali...

Uprava i struka Partizana , za sada, nastavljaju zajedno. Ali, da li su burna dešavanja u Humskoj proteklih dana, završena?

 Odjeci UO Partizana: Primirje, ali... Izvor: MONDO

Aleksandar Stanojević jedno veče nije bio trener fudbalera Patizana. Dvanaest sati kasnije ponovo je bio na svom poslu.

Nevjerovatni obrti u Humskoj, potom i još nevjerovatnije saopštenje poslije višečasovne sjednice Upravnog odbora na kojoj je Stanojević vraćen na posao, kod navijača Patizana, a i cijele fudbalske javnosti izazvao je gomilu pitanja i nedoumica.

Neka od osnovnih su: da li je ovo kraj trzavicama, koje su ozbiljno počele da potresaju Humsku poslije šokantne eliminacije u Ligu Evrope od Šamrok Roversa i kako će sada da nastave da rade i sarađuju sukobljene strane - uprava i struka?

Dva dana poslije sjednice UO, potpredsjednik Partizana Mile Jovičić je, po sopstvenom priznanju - mimo dogovora - izašao u javnost i saopštio da su "apsolutno svi članovi UO bili za to da Stanojević bude smijenjen, a da ga je sačuvao predsjednik Dragan Đurić".

Prema saznanjima MONDA, sjednica UO Partizana, koja je bila bez dnevnog reda (što nije uobičajeno), počela je tako što su članovi uprave tražili od Aleksandra Stanojevića da se izvini zbog onoga što je rekao u javnom nastupu na konferenciji za novinare, kojoj je prethodila konferencija za medije Dragana Đurića, kao i da kaže da za ono što je rekao nije u pravu.

Stanojević je to odbio, uz riječi da je spreman da se analizira njegov dosadašnji rad i rezultati, i da ne želi da laže javnost, prije svega navijače. Trener crno-bijelih je istakao i da poštuje sistem i hijerarhiju u Partizanu, predsjednika i upravu, ali i da kao trener želi da sačuva struku i da se bori za istinu.

U tome je, kažu izvori MONDA u Humskoj, dobio podršku sportskog direktora Mladena Krstajića, koji je veče prije sednice UO zaprijetio da će otići ako bude usvojena odluka o Stanojevićevoj smjeni.

To je ponovio i na sjednici UO, rekavši da podnosi moralnu ostavku, optužujući članove uprave da rade "ružne stvari" i saopštivši da se ne bori za funkciju u klubu, već za istinu. Krstajić, koji je ovog leta postao sportski diektor, istakao je i da se ne bori za Stanojevića kao trenera, jer će jednog dana u Partizan doći neki novi trener, već za to da stvari budu saopštene kakve jesu. "Ne borimo se za funkcije, već za istinu", rekao je Krstajić na sjednici UO.

Članovi UO su se, potom, zamislili. Od stava - neka idu obojica, odlučili su da ipak ostave Stanojevića, a samim tim i Krstajića.

"Blic" piše da se član uprave Branko Ružić tokom rasprave obratio Stanojeviću ovim riječima: "I šta sad ovo znači? Ispašće da ste ti i Krstajić ispravni, a da smo mi lopovi".

Potom je, navodi list, Ružić otišao kod Krstajića u kancelariju i "odigrao ulogu mirotvorca".

Postavlja se pitanje: do kad će trajati ovo primirje i da li će sukobi biti nastavljeni i da li će uprava Partizana, poslije prvog eventualnog kiksa prve ekipe, ponovo razmatrati smjenjivanje Stanojevića?

Potpredsjednik Jovičić uvjerava: "Vjerujte mi da te relacije nisu narušene i apsolutno je moguće da nastavimo saradnju po svim pitanjima".

"Stanojević je dao riječ članovima UO da u budućnosti neće davati izjave koje nisu iz delokruga njihovog posla, a njemu i Krstajiću su ukazali maksimalnu podršku da nastave rad najbolje što mogu", kaže Jovičić.

Prema pisanju beogradskog "Kurira", Krstajić se na sjednici UO žestoko sukobio i sa generalnim sekretarom Darkom Gruborom.

Grubor je Krstajiću zamerio da je neozbiljan i da ne poštuje Upravni odbor, na šta mu je Krstajić odgovorio da ga sabotira od dolaska u Partizan" i da mu se više ne obraća. Grubor je "Sportskom žurnalu" rekao da nema komentar i da sve piše u saopštenju, kao i da je dogovor da se ne izlazi u javnost.

List "Alo" piše da je uprava Partizana "popustila" i zbog najave zaposlenih u Humskoj i u "Zemunelu" da će pokrenuti štrajk.

"Svi treneri mlađih kategorija solidarili su se sa šefom stručnog štaba prvog tima, pa bi, uslučaju da je on bio smijenjen, svi istog trenutka podnijeli ostavke na svoje funkcije. Na sličan korak odlučila bi se i radna zajednica, odnosno zaposleni u Humskoj i u Sportskom centru Partizana u Zemunu. Oni bi stupili u generalni štrajk, jer su već duže vrijeme nezadovoljni situacijom u klubu", navodi "Alo".

Primirje u Partizanu, ali...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC