• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi", pamet u glavu!

Srbija je ponovo na putu za EP kroz baraž. Poslije tri boda iz Belfasta, treba opravdati ulogu favorita protiv Farana i zabilježiti "već viđenu" pobjedu.

 "Orlovi", pamet u glavu! Izvor: MONDO

Konačno osmijesi u Staroj Pazovi, među "orlovima"! Pobjedom nad Sjevernom Irskom u Belfastu (1:0), fudbalska reprezentacija Srbije vratila se u život, ponovo je u igri za baraž za Evrpsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini naredne godine.

Naravno, jedna pobjeda ne znači da je posao završen. Ima još tri utakmice do kraja - ne zna se koji je meč važniji. Prvi je u utorak protiv Farskih Ostrva na stadionu Partizana.

"Igramo protiv 'ribara' i strijepimo?", moguć je komentar nekih ljubitelja fudbala u Srbiji. Da, jesu oni "amateri", ali prvo, mi nismo u poziciji da bilo koga potcjenjujemo, a i drugo, ti isti "ribari" su namučili Italijane u subotu ("azuri" ih jedva dobili 1:0).

Dakle, Srbija jeste favorit u duelu u utorak, ali treba mirne glave i skoncetrisano ući u meč. Samopouzdanje je dobilo na jačini injekcijom dobrom igrom i pobjedom u Belfastu. Treba ga održati.

Milan Lane Jovanović izjavio je danas da igra iz meča sa Sjevernom Irskom treba da bude model za završnicu kvalifikacija.

"Osvojil smo tri važna boda u Sjevernoj Irskoj, a posebno prija način na koji smo to uradili. Ova utakmica treba da bude smjernica za nastavak kvalifikacija i, nadam se, za Evropsko prvenstvo", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da je Srbija imala dosta sreće pošto je u petak uveče glavni konkurent za drugo mjesto na tabeli reprezentacija Slovenije izgubila od Estonije.

"To je poslije našeg rezultata u Belfastu došlo kao šlag na tortu. Sada moramo oberučke da uhvatimo šansu koja nam se ukazala i vjerujem da je Srbija favorit za osvajanje drugog mjesta u grupi. Pobjeda nad Sjevernom Irskom dobija dodatno na težini ako znamo da je to prvi gol koji su primili na domaćem terenu. Sljedeći su Farani, koji će se sigurno braniti u Beogradu, a mi moramo da imamo isti pristup kao protiv Sjeverne Irske", rekao je Jovanović.

Golman Srbije Bojan Jorgačević rekao je da je važno da ekipa bude totalno smirena i nametne svoj stil igre.

"Važno je da kao i u Belfestu forsiramo našu igru i budemo skoncentrisani tokom cijelog meča. U petak smo položili veliki ispit, a sada moramo da budemo još ozbiljniji. Nećemo da precjenimo Farane, ali moramo da budemo sa obe noge na zemllji. Pobjeda ceh nam donijeti miran tok kvalifikacija", rekao je Jorgačević.

Vezista Zdravko Kuzmanović kaže da nacionalni tim lakše diše poslije pobjede u Belfastu.
"Zasluženo smo pobijedili Sjevrne Irce. Sada nam je mnogo lakše za nastavak kvalifikacija, iako smo svesni da slijedi još jedna bitna utakmica".

Na pitanje novinara da li razmišlja da sustigne Dejana Stankovića, koji će u utorak odigrati 100. utakmcu za reprezentaciju Srbije, Kuzmanović je rekao da mu je drago zbog kapitena.

"Stanković će ući u istoriju, to je vrelika stvar. Ne razmšsljam o tome, ali se svaki put obradujem kada me selektor Vladimir Petrović pozove u reprezentaciju", rekao je Kuzmanović, koji je protiv Sjeverne Irske odigrao svoj 40. meč.

Za meč protiv Farskih Ostrva, Pižon ne može da računa na Slobodana Rajkovića (dva žuta kartona), ali neće nikog naknadno pozivati.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC