• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi frustriran zbog igara za Argentinu

Zbog čega Lionel Mesi ne igra jednako dobro za Argentinu kao za Barselonu!?

 Mesi frustriran zbog igara za Argentinu Izvor: MONDO

Ovo pitanje, sada već nekoliko godina unazad, mori Argentince, koji su svjesni da imaju najboljeg fudbalera na svijetu trenutno, ali da on ne može da pokrene usnulu reprezentaciju, gladnu trofeja i setnu zbog nekih davno prošlih vremena kada je igrao Dijego Armando Maradona.

To pitanje ne muči samo fanove Argentine.

Već i samog Mesija...

Ovaj fantastični fudbaler požalio se da nema mira zbog toga što mu ne ide kada igra za nacionalni tim i da mu je svaki put sve teže i teže da se izbori sa tim pritiskom i očekivanjima u rodnoj zemlji.

"Kada igram za Barselonu, postižem golove iz svih pozicija, čak i onda kada to neću... Kada igram za Argentinu, dajem sve od sebe, trudim se, razmišljam kako, ali ne uspijevam da pogodim mrežu. Možda je to zato što nisam miran i staložen", rekao je Mesi, a prenosi italijanska "La Republika".

Mesi nije postigao gol na četiri uzastopne utakmice za "La Selesion", pa čak ni u onim kada je protivnik bio daleko ispod nivoa Argentine. Nedavno su "gaučosi" pobijedili Albaniju rezultatom 4:0, ali Mesi nije postigao gol!

Za Barselonu, postigao je šest na posljednje četiri utakmice...

Inače, pojedine navijače u Argentini izdalo je strpljenje i oni su još prošle godine vrijeđali Mesija, tvrdeći da je više Španac, nego Argentinac i da je normalno što nacionalni tim ne doživljava na isti način kao Barselonu, jer se odselio u Španiju sa 14 godina.

Mesi tvrdi da to nema veze s istinom...

Šta kaže statistika? Ona otkriva nevjerovatne suprotnosti. Mesi je od 2004. godine za Barselonu postigao 186 golova na 273 utakmice (68 odsto uspješnosti, a od 2005. godine do danas za Argentinu je bio strijelac 17 puta na 60 utakmica (28%).

Još izraženija je ova razlika u posljednje dvije sezone, tokom kojih je Mesi postigao 100 golova na 108 utakmica za Barsu (93%), a sedam golova na 28 utakmica za Argentinu u istom periodu (25%).

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC