• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudija iz BiH ukrao pivo u Škotskoj!?

Fudbalski sudija sa A liste u Premijer ligi Bosne i Hercegovine Edin Golać, priredio je u Škotskoj neviđenu sramotu državi i našem fudbalu!

 Sudija iz BiH ukrao pivo u Škotskoj!? Izvor: MONDO

Golać, koji inače dijeli pravdu i na malom fudbalu, u julu je od strane FS BiH delegiran za kvalifikacioni Futsal kup u Škotskoj (Pert), gdje je, prema prijavi koja je u FS BiH stigla iz UEFA, zajedno sa svojim kolegom, ukrao flašu piva iz hotelskog bara?!

Golać je, prema prijavi iz UEFA, a prenosi "Oslobođenje", iza ponoći provalio u hotelski bar, koji je bio zatvoren, odakle je ukrao pivo. Hotelsko osoblje prijavilo je njegovo ponašanje kontroloru suđenja na turniru, koji je odmah obavio razgovor sa Golaćem i njegovim kolegom. Tom prilikom su obojica priznali krivicu, nakon čega su platili pivo.

UEFA je u svojoj prijavi protiv arbitra navela da je veoma loše vladao engleskim jezikom, što je zapravo jedan od preduslova kako bi se uopšte našao na UEFA listi. Inače, njegov loš engleski najviše je došao do izražaja prilikom incidenta u hotelu, kada nije znao objasniti kontroloru suđenja šta se zapravo desilo.

Zbog svega navedenog UEFA sudijski oficir obavijestio je FSBiH kako Edin Golać više neće biti delegiran na UEFA utakmice.

Zbog ove neviđene blamaže, Golać vjerovatno više neće biti delegiran ni na utakmice Premijer lige BiH, kao ni na susrete malog fudbala, obzirom da je incident koji je napravio u Pertu i to zbog jednog piva, zaista teško oprostiv.

Komitet za normalizaciju, koji je već primio prijavu UEFA protiv Edina Golaća, vjerovatno će najoštrije sankcionisati arbitra zbog ugleda koji je BiH polako počela da stiče u fudbalskoj Evropi.

Takođe, sarajevski mediji navode da ovo nije prvi incident slične prirode sudije iz Banovića jer je navodnu poharao mini-bar i peškire iz jednog hotela u Čitluku!?

Inače, njegov otac Husein Golać je član Izvršnog odbora FS BiH.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC