• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modričani počeli pripreme, primarni cilj opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon veoma loše jesenje polusezone, koju su završili na pretposljednjem mjestu, fudbaleri Alfa Modriče pokušaće u nastavku prvenstva da pobjegnu iz zone ispadanja.

 FK Alfa Modriča Izvor: MONDO/Vito Mrkonjić

Sa pripremama za drugi dio sezone u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske danas je počela i Alfa Modriča. Modričani iza sebe imaju poprilično lošu polusezonu, koju su okončali na pretposljednjoj poziciji, tako da će jedini cilj na proljeće biti opstanak u društvu najboljih.

Nekadašnji šampion BiH na 17 jesenjih mečeva zabilježio je samo četiri pobjede, odnosno upisao 14 bodova, ali ekipe sa kojima će se Modričani boriti za opstanak nisu stekle nedostižnu prednost. Dubički Borac na 16. mjestu ima 15, dva više Ljubić, a po 18 bodova sakupili su Romanija i Drina.

Predsjednik modričkog kluba Petar Jelić istakao je da će uprava kluba učiniti sve što je u njenoj moći da stručnom štabu i igračima osigura optimalne uslove za rad.

"Slijedi nam borba za opstanak. Jedan neplaniran i loš rezultat svaku ekipu može da dovede u neugodnu poziciju. Na nama je da se što bolje spremimo, što bolje pojačamo, a stručnom štabu i igračima biće omogućeni svi uslovi za dobre pripreme. Kada dođe borba za bodove, nadamo se da će sve to doći na naplatu", rekao je Jelić.

Nije prvi dio sezone bio po ukusu Modričana, tako da su došli u neugodnu poziciju, te će morati da se bore za opstanak. Slično je bilo i prošle sezone, kada je klub iz Modriče uspio da zadrži prvoligaški status, ali nakon mnogo peripetija.

"Nama je uvijek u cilju da napravimo što bolji rezultat i ostvarimo maksimalan plasman, ali osnovni cilj nam je opstanak u ligi", dodao je Jelić.

Izvor: MONDO/Vito Mrkonjić

Trener Modriča Joco Stokić istakao je da je poznat plan priprema, te da je dogovoreno pet prijateljskih mečeva, od kojih će onaj sa Dinamom iz Mahale, kojeg predvodi nekadašnji igrač i trener Modriče Dario Purić, biti generalna proba pred nastavak prvenstva.

"Odigraćemo pet pripremnih utakmica sa Dizdarušom, Ljubićem iz Prnjavora, Zvijezdom iz Gradačca, Mladosti iz Domaljevca i Dinamom iz Mahale. Što se tiče igračkog kadra, napustilo nas je pet-šest igrača, ali smo doveli u naše redove dva golmana, Krnetića iz Zvijezde Gradačac i Numanovića iz Gradine, te imamo u planu da dovedemo još pojačanja", istakao je Stokić.

Prvi zvanični meč u 2024. godini Modričani će igrati 2. marta na svom terenu protiv banjalučkog Željezničara.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC