• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Stanković: Tri boda, pa onda plakete

Kapiten srpske reprezentacije sutra igra 100. meč u nacionalnom timu. Ali, za njega su mnogo važnija tri boda protiv Farskih Ostrva.

 Dejan Stanković: Tri boda, pa onda plakete Izvor: MONDO

Debitovao je za nacionalnu fudbalsku reprezentaciju, tada SR Jugoslavije, 22. aprila 1998. u prijateljskom meču protiv Južne Koreje. Jugoslavija je pobijedila 3:1, a Stanković je dao dva gola.

Trinaest godina kasnije Stanković će u utorak, 6. septembra igrati 100. meč u dresu nacionalnog tima. Ovog puta Srbije.

Malo je fudbalera u svijetu koji su stigli do te cifre. Od srpskih fudbalera, od njega je uspješniji samo Savo Milošević - 102. utakmice.

Ipak, taj veliki jubilej Stankoviću neće značiti ništa akou utorak uveče, na stadionu Partizana, Srbija ne pobijedi Farska Ostrva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Najvažnija su tri boda, a biće vremena za plakete i priznanja", istakao je Stanković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Bilo je antologijskih mečeva koje je odigrao za nacionalni tim. Bilo je i mečeva u kojima je, zajedno sa saigračima, bilo bolje da nije ni izlazio iz svlačionice...

"Malo sam razmišljao o jubileju. Dvije utakmice koje ću pamtiti su protiv Hrvatske u Zagrebu i protiv Rumunije na kraju posljednjih kvalifikacija. Zaboravio bih poraz od Argentine na SP u Njemačkoj (0:6) i remi protiv Jermenije", kaže Stanković.

Kapiten Srbije je rekao i da mu nije žao što jubilarnu utakmicu neće odigrati na stadionu Crvene zvezde, kluba u kojem se afirmisao.

"Svakako ću sljedeću utakmicu, protiv Italije, igrati na stadionu Crvene zvezde. Nebitno je da li je 100. ili 101. meč", rekao je fudbaler Intera.

On je istakao da se utakmice kao predstojeća protiv Farana veoma teške jer su svi unaprijed upisali bodove Srbiji.

"Gledali smo prvo poluvrijeme meča Farska Ostrva - Italija. Bio je to težak meč, na momente dosadan. Suština je da baš zato traži potpuno koncentraciju. Čim su Italijani popustili, Farani su pogodili stativu. Najteže su unaprijed dobijene utakmice", rekao je Stanković.

Poslije pobjede nad Sjevernom Irskom u Belfastu, Srbija se vratila u igru za osvajanje drugog mjesta u grupi i samim tim baraža za plasman na EP u Poljskoj i Ukrajini.

"Vratili smo se na pravi put. U kvalifikacije smo ušli sa određenim hendikepom. Uspjeli smo da se vratimo u život. Imamo još tri utakmice da održimo pravi put i da kvalifikacije privedemo na način na koji se sada očekuje od nas", rekao je Stanković.

Selektor Srbije Vladimir Petrović rekao je da očekuje defanzivnu igru Farskih Ostrva i naveo da će njegova ekipa od prvog minuta staviti do znanja gostima ko je favorit.

"Sigurno će Farani igrati defanzivno. Moramo da im stavimo do znanja da hoćemo pobjedu i moramo odmah da ih napadnemo. U ovakvim utakmicama treneri ne mogu mnogo da urade, sve je na igračima. Nije mi svejedno, non-stop pozivam igrače na oprez i pričam im da sada ne smijemo da propustimo šansu", istakao je Petrović.

Umjesto Slobodana Rajkovića, koji ima dva žuta kartona, mjesto u odbrani zauzeće Milan Biševac.

Utakmica kvalifikacija za EP Srbija - Farska Ostrva biće odigrana u utorak od 20.30 na stadionu Partizana u Beogradu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC