• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Ronaldinjo da podigne "selekao"?

Posrnula reprezentacija Brazila traži rješenja pred Svjetsko prvenstvo koje će 2014. godine biti održano u Zemlji fudbala. Da li je to Ronaldinjo?

 Može li Ronaldinjo da podigne "selekao"? Izvor: MONDO

Selektor Brazila Mano Menezeš, dok šeta po ivici ambisa, razmišlja kako da podigne posrnuli "selekao".

Ukoliko ne doživi smjenu u narednih nekoliko dana, poslije dva uzastopna poraza koja je doživio nacionalni tim Brazila, Menezeš će pokušati da podigne najtrofejniju reprezentaciju na svijetu vraćanjem u sastav nekada najboljeg igrača planete, sada već veterana, Ronaldinja Gauča.

Ronaldinjo, koji je i sam u jednom trenutku priznao da ne vjeruje da će više biti pozivan u nacionalni tim, vratiće se poslije deset mjeseci među "karioke", koje će uskoro odigrati prijateljsku utakmicu protiv Gane u Londonu.

Nekada najbolji fudbaler svijeta se u januaru vratio iz Milana u brazilski Flamengo i zasad igra odlično u timu iz Rio de Žaneira, pa je tako u 31. godini doživio i da bude ponovo potreban reprezentaciji s kojom je 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji bio šampion svijeta.

"On nije samo privremeno rješenje za nas. Brazil mora da ima igrača kao što je Ronaldinjo, koji posjeduje iskustvo sa svjetskih prvenstava. Tačno je da ima još vremena do SP 2014, ali dobre partije iz Flamenga su dokaz da još može da igra na vrhunskom nivou", rekao je Menezeš na konferenciji za novinare u Londonu, gdje će Brazil u ponedjeljak ukrstiti koplja sa Ganom.

"Bilo mu je potrebno vrijeme da se opet navikne na domaći fudbal. Dobio sam ono što sam tražio od njega - radost, uživanje u fudbalu i dobre igre u kontinuitetu. On je rođeni vođa i na njega mogu da se oslone mlađi igrači", zaključio je Menezeš.

Ronaldinjo je do sada za reprezentaciju Brazila odigrao 88 utakmica i postigao 32 gola.

Nije samo Ronaldinjo vraćen u reprenzetaciju, već i Marselo iz Reala, pa će posljednja linija odbrane "karioka" vjerovatno izgledati ovako: Dani Alveš, Tijago Silva, Lusio, Marselo.

Ispred njih bi, prema najavama, trebalo da igra trojka Lukaš Leiva, Fernandinjo i Ganso, najistureniji u veznom redu trebalo bi da bude Ronaldinjo, a u napadu ispred njega Nejmar i Leandro Damjao.

Da li je to postava pred kojom će u narednom periodu strijepiti ostale reprezentacije?

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC