• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijan sjeda na klupu Liverpula? De Zerbi pravi čuda sa Brajtonom, mediji bruje - mogao bi da predvodi "redse"!

Autor Dragan Šutvić

Roberto de Zerbi je, prema navodima medija, kandidat da postane trener Liverpula nakon odlaska Jirgena Klopa.

 Roberto de Zerbi kandidat za trenera Liverpula  Izvor: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Jirgen Klop najavio je povlačenje sa klupe Liverpula na kraju tekuće sezone, a njegov nasljednik na klupi slavnog kluba sa Enfilda mogao bi da bude – Roberto de Zerbi!

Prema navodima pojedinih medija, "vlasnici" redsa bi od početka naredne sezone na kormilu rado vidjeli italijanskog stratega koji pravi čuda sa Brajtonom. Pod komandom De Zerbija, ovaj klub je prošle sezone završio kao šesti u Premijer ligi, te samim tim izborio nastup u Ligi Evrope.

Tu Brajtonova bajka nije stala, pa je ekipa kao prvoplasirana u jednoj od grupa izborila direktan nastup u osmini finala. Na 68 mečeva u Brajtonu, Italijan je ostvario 32 pobjede, 16 remija i deset poraza, a poznat je kao neko ko preferira napadački fudbal, čime bi se uklopio u Liverpulov sistem.

Na klupi Brajtona je od septembra 2022. godine, a tokom trenerske karijere još je vodio Darfo Boario, Fođu, Palermo, Benevento, Sasuolo i Šahtjor.

Podsjetimo, ranije tokom dana Klop se oglasio saopštenjem istakavši da nakon devet godina odlazi sa klupe Liverpula, sa kojim je osvojio titulu u Premijer ligi i trofej u Ligi šampiona.

"Moram da kažem. Napustiću klub na kraju sezone. Razumijem da je ovo šok za mnoge u ovom trenutku, kada čuju prvi put, ali mogu da objasnim ili da pokušam da objasnim. Volim apsolutno sve u vezi sa ovim klubom, gradom, navijačima, timom, zaposlenima... I pored toga donosim odluku i vjerujem da će vas to uvjeriti da moram da je donesem. Kako da ovo kažem? Ponestaje mi energije. Sada nemam problem, ali mislim da sam dugo znao za ovo i morao da saopštim u nekom trenutku. Ono što znam je da ne mogu da radim posao uvijek iznova i iznova i iznova... Poslije svih godina koje smo proveli zajedno i svih stvari koje smo prošli zajedno, moje poštovanje i ljubav su porasli prema vama i stvar koju vam dugujem je istina. A, ovo je istina", istakao je, između ostalog, bivši trener Majnca i Borusije Dortmund.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC