• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sokrates na aparatima za disanje

Brazilska fudbalska legenda, doktor i filozof ponovo plaća cijenu burnog života.

 Sokrates na aparatima za disanje Izvor: MONDO

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Brazila Sokrates ponovo je primljen u bolnicu u Sao Paulu zbog unutrašnjeg krvarenja, javili su danas lokalni mediji.

Sokrates, koji je imao problema sa alkoholom, izašao je 27. avgusta iz bolnice "Albert Ajnštajn" nakon operacije stomaka.

Sokratesova supruga Kaća Banjareli rekla je novinarima da su ljekari konstatovali da legendarni 57-godišnji fudbaler ponovo mora da ide na operaciju.

"Platio sam cijenu zbog alkohola. On je uzročnik svih problema. Jetra mi se upalila i ništa nije moglo da prođe kroz nju", rekao je Sokrates novinarima krajem prošlog mjeseca kada je izašao iz bolnice.

Sokrates je svoj nadimak "Doktor" dobio po tome što je zbog paralaleno sa studiranjem medicine igrao za Botafogo, a na fudbal se skoncentrisao tek sredinom svojih dvadesetih.

Tokom igračke karijere bio je član i Korintijansa, Fiorentine, Flamenga i Santosa, a 2004. godine je privremeno prekinuo penziju i odigrao jednu utakmicu za engleskog niželigassa Gartfort.

Kao mlad igrač bio je i politički aktivan, pa se noseći majicu sa natpisom "Demokratija" suprostavljao militarističkom režimu u Brazilu.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 60 utakmica i postigao 20 golova.

Sokrates je poslije fudbalske karijere doktorirao čistu filozofiju, a potom nastavio sa ljekarskom praksom u gradu Riberao Preto.

Često je isticao da je neophodno sprovesti revoluciju u fudbalu i da bi sama igra trebalo da bude demokratičnija, na primjer tako što bi se selektori zemalja birali referendumom.

(Tanjug/MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC