• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ORLOVI: Nismo bili sjajni, ali bodovi su tu

Jovanović, Kuzmanović, Petrović i Tošić bili su realni u oceni igre reprezentacije u mečevima protiv Sjeverne Irske i Farskih Ostrva za plasman na EURO.

 ORLOVI: Nismo bili sjajni, ali bodovi su tu Izvor: MONDO

Fudbalski reprezentativci Srbije priznaju da njihova igra protiv Farskih Ostrva (3:1) nije bila sjajna, ali svi listom ističu da je najvažnije što su osvojili šest bodova iz dva kvalifikaciona meča. Uvjereni su da bivši svjetski prvak Italija može da "padne" u Beogradu i da će već tog 7. oktobra ovjeriti baraž za Evropsko prvenstvo 2012.

"Ne bih se složio baš da je sjajna igra, ali u većem dijelu utakmice smo kontrolisali meč. Međutim, poslije primljenog gola smo doveli sami sebe u situaciju da moramo da strepimo. Zadovoljan sam, nema lakih protivnika. Ostvarili smo ono zbog čega smo se i okupili - šest bodova iz dve utakmice i sada se lakše diše", rekao je strijelac prvog gola Milan Jovanović, koji za sebe ističe da je u uzlaznoj formi.
Radosav Petrović je na poluvremenu morao da zamijeni povrijeđenog Dejana Stankovića, što kako kaže nije bilo lako sa više aspekata.

"Nisam bio srećan što je on zbog povrede morao da napusti teren. Nije lako zamijeniti ni u igračkom, ni u ljudskom, ni u psihološkom smislu", izjavio je novi fudbaler Blekburna i dodao:

"Ono što je važnije od svega je da smo ostvarili i drugu pobjedu. Mislim da smo se sada zaista približili baražu. Poslije dva lagana gola i nekoliko šansi koje smo propustili primili smo taj gol, malo smo u trenutku pali, ali smo u drugom poluvremenu kontrolisali čitav tok. Da podsjetim, ovo su zaista najteže utakmice, nama nije igralo nekoliko standardnih igrača, Deki se povrijedio. Ove pobjede imaju težinu".

Zdravko Kuzmanović isto kao i Petrović vjeruje da sve zavisi od "orlova" i da pobjeda nad Italijom donosi toliko željeni baraž.

"Bila je teška utakmica, nije bilo jednostavno protiv Farana. Ali vidjelo se da smo jača ekipa, da smo imali znatno više šansi tako da smo zaslužili, a najbitnije od svega je da smo uzeli ta tri boda. To je važnije od mog gola. Igramo protiv italije, to će biti teška utakmica, ali znamo da ako je dobijemo sigurno idemo u baraž", istakao je Kuzmanović.
Zoran Tošić smatra da je reprezentacija na dobrom putu, kao i da je sa ove dve pobjede vratila vjeru u srpski fudbal.

"Lagano je moglo da bude i 5:1 i onda bi svi bili srećni i zadovoljni. Nekada jednostavno ne može da uđe svaka lopta. Pogodili smo dosta stativa. Osvojili smo šest bodova, povratili smo vjeru u srpski fudbal i na dobrom smo putu. Ostaje nam da odigramo dobro protiv italijana i da budemo tamo gdje smo prije početka i željeli da budemo", rekao je Bambi Tošić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC