• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati u "svom elementu", UEFA na potezu

Ružna skandiranja na račun svoje reprezentacije, ali i fašistički povici sa tribina stadiona u Maksimiru tokom meča Hrvatska - Izrael.

 Hrvati u "svom elementu", UEFA na potezu Izvor: MONDO

Hrvatska fudbalska reprezentacija ponovo je u dobroj poziciji da osvoji prvo mjesto u svojoj grupi i automatski se plasira na Evropsko prvenstvo naredne godine u Poljskoj i Ukrajini.

Pobjeda od 3:1 nad Izraelom u utorak uveče na zagrebačkom Maksimiru, međutim u sjenci je novih ispada hrvatskih navijača.

Tokom meča navijači Hrvatske su uzvikivali ustaške parole poput: "Za dom spremni" i "Igrajte, ustaše", prenose hrvatski mediji.

Disciplinska komisija UEFA je sada na potezu.

Iako je Hrvatska pobijedila i drži sudbinu u svojim rukama, pojedini navijači tražili su odlazak selektora Slavena Bilića, a vrijeđali su pojedine fudbalere poput Nike Kranjčara (svojevremeno je iz Dinama prešao u Hajduk).

Bilić je na ovaj način odgovorio:

"Nema problema, ja ću otići, ali ću se plasirati na EP. Neki kao da ne žele da Hrvatska ide na EURO. Postoji opravdanje, to je standard u svijetu. I (selektoru Izraela) Fernandezu je teško. Mi u stručnom štabu to dobro podnosimo, ali žao nam je igrača".
Vezni fudbaler Totenhema Niko Kranjčar bio je razočaran ponašanjem i povicima publike:

"OK, ljudi plaćaju karte i imaju pravo na svoje mišljenje. Ja sam uvijek sa ponosom igrao za Hrvatsku, čak i kada sam povrijeđen kao što je sada slučaj. Predviđali su mi mjesec dana oporavka, ali iako me klub skupo plaća odlučio sam da pomognem svojoj zemlji. I onda doživim ovako sramotno ponašanje publike“, rekao je 27-godišnji Kranjčar.

On je rekao da mu je posebno drago što je hrvatski tim pobijedio "u inat onima koji očigledno ne žele da Hrvatska ode na EP".

"Istina, jako sam razočaran. Povrijedilo me je to skandiranje publike, jer sam ponosan svaki puta kada zaigram za Hrvatsku. Od malena sam bio odgojem da dajem sve od sebe na terenu, skandiralo mi se ovdje i 'svinjo debela', ali mi ne zaslužujujemo tako ružna skandiranja", rekao je Kranjčar.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC