• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cico Kranjčar: Nisu mi dali da budem prvi

U prvom reagovanju na vijest da više nije selektor reprezentacije Crne Gore, hrvatski trener izjavio: "Oduzeto mi je pravo da napravim još bolji rezultat".

 Cico Kranjčar: Nisu mi dali da budem prvi Izvor: MONDO

"Tipično balkanski kraj priče", tom konstatacijom su podgoričke "Vijesti" ocijenile odluku fudbalske vlade u Crnoj Gori da smjeni dosadašnjeg selektora tamošnjeg nacionalnog tima Zlatku Cicu Kranjčara, iako crnogorska reprezentacija ima i dalje dobre šanse da se plasira u baraž za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Crnogorska reprezentacija je doživjela pravi preporod, procvat, renensansu pod vođstvom Kranjčara. U jednom trenutku kvalifikacija, čak su se i Englezi uplašili da bi "tamo neki Montenegrini" mogli da im ugroze direktan odlazak na EURO2012.

Ipak, Crnogorci su kiksnuli (remi i poraz) u posljednja dva meča kvalifikacija. Ali, šansa i dalje postoji. Iznenada i neočekivano (doduše, poznavaoci prilika u crnogorskom fudbalu kažu i da nije baš neočekivano), Fudbalski savez Crne Gore, odnosno njegov predsjednik Dejan Savićević smijenio je Kranjčara sa mjesta selektora.

Kažu da su nesporazumi između njih dvojice počeli odavno, a prije svega zato što Cico voli čašicu, a Dejo je alergičan na takav način života.

"Kranjčar je, navodno, već drugog ili trećeg dana svog mandata prekršio džentlmenski sporazum sa Savićevićem da se ostavi svojih starih poroka i skoncentriše se samo na fudbal. Kao što je vjerovatno istina da je bilo još mnogo situacija u kojima je Kranjčar pravio prestupe, te 'nije poštovao kodekse Saveza'. Ako je to bilo dovoljno za smjenu, kao i pogrešna taktika u Kardifu (protiv Velsa) i loša priprema meča sa Bugarima, onda je Kranjčar makar zaslužio da mu se daju još dvije šanse - pa makar pio po cijeli dan i noć! Zaslužio je da završi posao koji je započeo, da privede kraju misiju u koju je on jedini verovao", konstatuju podgoričke "Vijesti" u svojoj analizi događaja na relaciji Savićević - Kranjčar.

Šta o svemu kaže Kranjčar? Javio se na telefon sinoć oko 20 časova. Bio je u Zagrebu. Gledajući "Dnevnik" Hrvatske televizije saznao je da je smijenjen.

"Sada čekam službeno saopštenje. Iznenađen jesam, ali nisam šokiran. Zašto bih bio, to je sastavni dio posla. Stvarno ne znam razloge, zajedno sa ekipom napravio sam sve što je trebalo. Nemam pojma, možda nisu htjeli da mi daju da budem prvi", rekao je Kranjčar.

U njegovom mandatu Crna Gora je otvorila kvalifikacije sa tri pobjede, potom je remizirala sa Engleskom na "Vembliju", onda je odigrala 1:1 sa Bugarskom kod kuće, a na kraju izgubila od Velsa. I tu je bio kraj Kranjčareve avanture, dva kola prije kraja, iako Crna Gora ima teoretske šanse da bude čak i prva.

"Odradio sam sve, i više nego što se očekivalo. Ja sam sa reprezentacijom ispunio cilj koji mi je zadat čak i tri ili četiri kola prije kraja. Reprezentaciju koja je bila u petom šeširu doveo sam do drugog. Eto to je prava istina, sve ostalo su priče", istakao je Kranjčar.

"Oduzeto mi je pravo da napravim još bolji rezultat. Možda će reprezentacija i sada otići na Evropsko prvenstvo, ali ja sam dio te reprezentacije i uspjeh koji sam napravio ne može da mi se oduzme", dodao je Kranjčar.

Za smjenjivanje Kranjčara, bar sa fudbalskog aspekta, nema argumenata ili ih nema dovoljno. Možda će Dejan Savićević jednog dana objasniti prave razloge zbog kojih je dao otkaz Kranjčaru.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC