• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjede Borca i Sarajeva, remi u Zenici

Borac teško do pobjede 2:1 protiv Zrinjskog, Čelik i Željo remizirali 1:1. Sarajevo deklasiralo Kozaru 4:0, na Koševu izboden jedan domaći navijač.

 Pobjede Borca i Sarajeva, remi u Zenici Izvor: MONDO

Šesto kolo Premijer lige BiH moglo bi se nazvati kolom derbija pošto su ove subote koplja ukrstili Borac i Zrinjski, Čelik i Željo igrali su u Zenici, a u Mostaru je odigran duel do tada trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe – Veleža i Širokog Brijega.

Lideri an tabeli Borac i Sarajevo ostvarili su očekivane pobjede, ali se šampion pošteno namučio da na Gradskom stadionu u Banjaluci savlada Zrinjski.

Vodio je Borac na poluvremenu, ali je onda dozvolio protivniku da odmah na početku drugog dijela izjednači, a zatim se mučio do samog finiša kada je meč odlučio Mikić.

Borac je u meču koji je završen 2:1 dominirao, dok su gosti bili orjentisani na brze kontranapade, ali šampion nije bio ubojit pa je publika na Gradskom stadionu u Banjaluci do samog kraja strepila.

Vodeći gol djelo je Branislava Krunića, nakon u najmanju ruku, sporne situacije u 39. minutu pred šesnaestercom gostiju. Nakon opravdano dosuđenog prekršaja, sudija meča je pokazao fudbalerima Borca da će slobodan udarac biti izveden poslije njegovog znaka, ali oni to nisu poslušali već su ga brzo izveli, Stajić je proslijedio loptu do krunića koji je odličnim prizemnim udarcem matirao golmana gostiju Melhera, a sudija je pogodak priznao kao regularan.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, šok za domaće. Žarić je u svom šesnatestercu igrao rukom, a jedanaesterac je u pogodak pretvorio Džidić.
Borac je nakon toga krenuo u ofanzivu koja im se isplatile tek sedam minuta prije kraja kada je mikić pogodio za konačnih 2:1.

Sarajevo je na svom terenu deklasiralo Kozaru sa 4:0, ali meč će ostati u sjeni incidenta koji se dogodio u 50. minutu kada je, kako prenose sarajevski mediji, jedan domaći navijač izboden na tribinama Koševa, nakon čega je odvezen sa stadiona u kolima hitne pomoći.

Navijači Sarajeva, popularne Horde zla poslije toga su spakovale transparente i prestale sa navijanjem.

Bordo tim je na poluvrijeme otišao sa minimalnom prednošću, nakon pogotka Barjaktarevića u 34. Minutu, da bi u drugom poluvremenu u razmaku od samo dve minute stigao prvo do 3:0 (Suljić u 69. i Kojašević u 71. Minutu) a zatim je tačku na i stavio Torlak četiri minute prije kraja.

Jedan od derbija ovog kola odigran je u Zenici gdje su Čelik i Željezničar podijelili bodove remizirajući 1:1.

Duel ove dve ekipe uvijek je derbi iako to prema trenutnom stanju na tabeli ne bi trebao da bude. Čelik je fenjeraš i bila mu je preko potrebna pobjeda u subotnjem meču kako bi bar malo isplivao sa dna premijerligaške tabele.

Svjesni toga fudbaleri Čelika krenuli su od početka u ofanzivu i to im se isplatilo bukvalno u prvom njihovom napadu. Igralo se samo 25 sekundi, a lopta je već bila u mreži. Šišić je pogodio za vođstvo Čelika 1:0, a asistent je bio Hećo.

Ramić je petanestak minuta kasnije pokušao da izjednači ali nije uspio da šutira kako je namjeravao, a neprecizan je na drugoj strani bio i Šišić. Do kraja poluvremena domaćin je imao mnogo sreće jer je u 32. Minutu pogodio Vasilić, a zatim je Željo propustio još jednu dobru priliku kada je Stanić dobro šutirao ali je lopta umjesto mreže pogodila Željinog kapitena Bešliju koji se okliznuo i tako spriječio svog saigrača da postigne pogodak.

Željo je ipak uspio da izjednači na početku drugo poluvremena a strijelac za 1:1 bio je Jamak.

Ni domaći ni gosti nisu uspjeli u nastavku da svoje prilike i poluprilike materijalzuju pa je meč odigran pred oko pet hiljada gledalaca završen podjelom bodova. Sudija Dominković isključio je u 75. minutu fudbalera Čovića, i to na način da mu je u samo nekoliko trenutaka pokazao dva žuta, prvi zbog starta i drugi zbog prigovora, a zatim i crveni karton.

U drugom subotnjem derbiju Široki je pred oko tri hiljade gledalaca na stadionu Vrapčići u Mostaru slavio protiv Veleža rezultatom 2:0.

Rođeni su kapitulirali u 33.minutu nakon greške odbrane koju je iskoristio Ćorić i doveo goste u vođstvo -1:0.

Široki je dominirao u ovom meču i konstantno napadao, a posao im je bio olakšan kada je u 67.minutu zbog oštrog starta isključen Duraković. Pobjeda je međutim ovjerana u 83. minutu golom Roskama.

Zvijezda je na svom terenu savladala Olimpik minimalnim rezultatom. Prilično nezanimljiv meč pred vrlo malo gledalaca odlučio je Halilović golom u 33. minutu. Vrijedna pažnje je jedino činjenica da su oba tima od 73. minuta igrali sa desetoricom pošto su Hiroš i Hamzić zaradili po crveni karton zbog međusobnog verbalnog okršaja.

Jedini meč na kojem nije bilo crvenih kartona u subotu je onaj u Tuzli između Slobode i Travnika koji su domaćini riješili u svoju korist – 1:0.

Parovi i rezultati 6. kola:

Čelik – Željezničar 1:1
Zvijezda - Olimpik 1:0
Sloboda – Travnik 1:0
Velež – Široki Brijeg 0:2
Sarajevo – Kozara 4:0
Borac – Zrinjski 2:1

Nedjelja:

GOŠK – Rudar P.
Slavija – Leotar

TABELA: Sarajevo 16, Borac 16, Široki Brijeg 13, Velež 11, Sloboda 9, Zrinjski 8, Željezničar 8, Rudar P. (-1) 7, Travnik 7, Zvijezda 7, Slavija (-1) 6, Kozara 5, Olimpik 4, Leotar (-1) 4, GOŠK (-1) 4, Čelik 4 boda

(MONDO, foto: fotoservis.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC