• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo Zagreb popio "petardu" u Solunu! Katastrofa hrvatskog prvaka u Evropi!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hrvatski tim bolno eliminisan iz Konferencijske lige. Andrija Živković bolan poraz pretvorio u katastrofu.

 Dinamo Zagreb popio "petardu" u Solunu! Katastrofa hrvatskog prvaka u Evropi! Izvor: Marko Lukunic / Pixel Media / Profimedia

Dinamo Zagreb eliminisan je iz Evrope, jer ga je PAOK pobijedio u Solunu 5:1! Hrvatski šampion otišao je na stadion "Tumba" u Solunu sa prednošću iz Zagreba 2:0, ali je u Grčkoj doživio potpuni potop.

Srpski internacionalac Andrija Živković dao je peti i posljednji gol za PAOK na utakmici, udarcem iz penala u 88. minutu!

Strelci za PAOK, osim Živkovića, bili su Abdul Baba u 27, Petar Sučić autogol u 33, Brendon Tomas u 42 i Konstatinos Kulierakis u 73. minutu, dok je pogodak za "modre" postigao Arber Hoča u 49. minutu.

Tako je samo zaokružio katastrofu tima sa "Maksimira", koji je razočaravajuće počeo evropsku sezonu prošlog ljeta, eliminacijama iz kvalifikacija za Ligu šampiona (protiv AEK-a), pa Lige Evrope (protiv Sparte iz Praga), a onda je u Konferencijskoj ligi prošao grupu i ispisao klupsku istoriju eliminisavši Betis u plej-ofu.

U osmini finala sve je djelovalo mnogo bolje za hrvatski tim poslije zagrebačkih 2:0, a onda se gostovanje u Solunu pretvorilo u katastrofu.

Andrija Živković (27) igra za PAOK od 2020. godine i bio je na terenu i u maksimirskom porazu. Zajedno sa saigračima našao je način da uzvrati hrvatskom prvaku i da izbori plasman solunskog tima u četvrtfinale evropskog takmičenja.

Plasman u četvrtfinale obezbijjedio je i Fenerbahče uprkos minimalnom porazu u Istanbulu od Sen Žiloaza sa 0:1. Turski tim je prolaz u narednu rundu ostvario zahvaljujući trijumfu u prvom meču u Belgiji - 0:3.

Pobjedonosni gol za goste na večerašnjem meču postigao je Matijas Rasmusen u 68. minutu.

Fiorentina i Makabi iz Haife su u Firenci odigrali neriješeno 1:1, pa je plasman u četvrtfinale ostvarila ekipa iz Firence s obzirom da je u prvoj utakmici slavila rezultatom 4:3.

Povela je Fiorentina golom Antonina Baraka u 59. minutu, da bi izjednačenje Makabiju donio Anan Kalaili pogotkom u 88. minutu.

Žrijeb će biti održan u petak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC