• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA podržala Blaterovo “6+5”

Blaterov predlog kojim se ograničava broj stranaca u klubovima dobio podršku na Kongresu FIFA.

 FIFA podržala Blaterovo “6+5” Izvor: MONDO

Kontroverzni predlog "6+5" predsednika Svetske kuće fudbala (FIFA) Sepa Blatera kojom se ograničava broj stranih igrača u klubovima ima sve više šanse da ipak zaživi, pošto je u petak dobio podršku na 58. Kongresu FIFA u Sidneju.

Za predlog glasalo je 155 delegata, pet je bilo protiv, dok 40 nije bilo prisutno. Blateru je naloženo da zajedno sa predsednikom UEFA Mišelom Platinijem "istraži sve mogućnosti o okviru evropskih zakona da se ovo vrlo važno sportsko pravilo uvede".

"Ovo je velika većina, velika podrška. Siguran sam da ćemo uspeti da uvedemo to pravilo", rekao je Blater nakon glasanja.

On je istakao da se nada da će Evropska unija do januara 2009. godine ratifikovati Lisabonski sporazum, kojim bi se ovakva sportska pitanja tretirala na poseban način.

"Moramo se još konsultovati sa državnim vlastima, posebno u Evropi, ali predložićemo da se kvota postepeno uvodi tako da 2010. bude pravilo 4+7, sledeće godine 5+6, a 2012. 6+5", dodao je Blater.

Blater je najavio da bi FIFA odluku o domaćinima Svetskog prvenstva 2018. i 2022. mogla da donese u paketu, a ne pojedinačno kao što je to dosada bio slučaj, a domaćini ovih Mundijala trebalo bi da budu poznati do juna 2011. godine.

Za domaćina Mundijala 2018 konkurišu SAD, Meksiko, Engleska, Španija, Holandija, Rusija, Katar, Kina, Japan i Australija, a njihove kandidature važiće i za Mundijal 2022. godine ukoliko se odmah bude birao i domaćin ovog prvenstva.

FIFA je u petak saopštila i rezultate svog poslovanja prema kojem je u 2007. godini ostvaren profit od 50 miliona funti, a na kongresu u Sidneju FIFA i Svetska anti-doping agencija (WADA) potpisali su i svetsku anti-doping povelju.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC