• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dobio sam informacije, ima tu dosta stvari" Piksi o dobrom i lošem u pobjedi Srbije

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Selektor Srbije o pobjedi protiv Kipra 1:0 u gostima.

 Dragan Stojković o pobjedi Srbije protiv Kipra Izvor: Youtube/Fudbalski savez Srbije

Poslije pobjede Srbije protiv Kipra 1:0 u Larnaki, selektor Dragan Stojković Piksi rekao je da će meč biti upamćen zbog nekoliko stvari. "Kao prvo, pobijedili smo, pobjeda - kakva, takva je. Tu je i rekord Dušana Tadića u dresu 'A' tima, debitovao je mladi Baždar i promašili smo penal. Dobra test-utakmica, dobar trening. Ima tu dosta stvari za ispravljanje, dosta stvari za dobru analizu, bilo je dobrih, ali i loših. U ovim utakmicama u martu je najvažnije da su svi igrači dobili šansu i da sam vidio šta sam želio da vidim i da sam dobio informacije koje će mi služiti za ubuduće".

Piksi je dodao i da je vidio reakciju poslije debakla Srbije protiv Rusije u Moskvi.

"U prvom poluvremenu odigrali smo zaista korektno u fizičkom smislu, izašli smo u visok presing, stvorili nekoliko šansi, postigli gol, promašili penal. Mišljenja sam na kraju krajeva da je Mitar dao gol iz penala da bi utakmica otišla u drugom pravcu, na našu vodenicu i bilo bi mnogo lakše. Ovako je protivnik stekao samopouzdanje, posebno u drugom dijelu meča, iako smo mijenjali dosta igrača, a sigurno je da bi ritam trebalo da bude održan."

Piksi je rekao da će odgovore na sve svoje nedoumice u vezi sa timom dobiti u posljednjim provjerama pred Evropsko prvenstvo, koje počinje 14. juna. 

"U ovom martovskom 'prozoru' bilo je tako - kako je, ali u junu nas očekuje završna glazura, finalizacija onoga za šta se spremamo. Sigurno da će utakmice protiv Austrije i Švedske dati mnoge odgovore na pitanje u kakvom će stanju Srbija biti i kako će izgledati na Evropskom prvenstvu. Bez obzira što su prijateljske, te dvije utakmice shvatam najozbiljnije i biće to glazura tima za EURO 2024. Imamo dovoljno vremena da ispratimo i formu, minutažu naših igrača, kao i potencijalnih koji će doći. Ne bi trebalo zaboraviti grupu igrača koja nije bila na spisku ovog marta. Sa njihovim povratkom, Srbija će biti daleko moćnija i jača."

Govorio je Piksi i o novom rekorderu Srbije, Dušanu Tadiću, koji je na Kipru odigrao 106. meč za Srbiju.

"Čestitam Tadiću, kao prvo bio je jubilej za njega i dobro je da smo pobijedili, da čovjek može da pamti rekord sa pobjedom. Igrač je koji dugo traje i svojom igrom i ponašanjem potpuno je to zaslužio. Brojevi govore u prilog tome da je oborio rekord i čestitam mu od srca. Svaka čast."

(MONDO - M. Š.)   

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC