• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati slavili kao šampioni sa peharom: Osvojili su takmičenje za koje niko nije čuo

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Da li ste čuli za ACUD kup? Hrvatska ga je osvojila i slavila pred 80.000 navijača.

 Hrvatska osvojila ACUD kup Izvor: Khaled DESOUKI / AFP / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je bez ikakve sumnje jedna od najuspješnijih evropskih u posljednjih 25 godina, pošto je osvajala dvije bronzane i jednu srebrnu medalju na Mundijalima, a dok se nadaju da bi mogli da naprave "korak više" na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj - prethodne noći osvojili su prvi trofej.

S obzirom na to da nije u toku nikakvo veliko takmičenje, jasno je da je prva pomisao - kakvo?! U pitanju je ACUD kup koji se igrao u Egiptu i na kome je Luka Modrić prvi put podigao pehar sa reprezentacijom Hrvatske, nakon čak 174 nastupa u dresu "vatrenih". Ako do sada niste čuli za ovo takmičenje, nije ni iznenađenje pošto uopšte nije poznato široj javnosti, ali je ipak pod znakom FIFA što daje znak ozbiljnosti.

U pitanju je FIFA Svjetska serija turnira koja se ove godine održava u više zemalja (Alžir, Azerbejdžan, Egipat, Saudijska Arabija (dva turnira) i Šri Lanka) i koja za cilj ima "ukrštanje" reprezentacija iz različitih konfederacija, što je još jedan model po kome se odmjenjuju prijateljske utakmice.

Jedan od turnira igrao se u Egiptu, a na njemu je Hrvatska u novoj prestonici afričke zemlje, došla do pobjede protiv domaćina. Hrvatska je slavila 4:2 protiv Egipta golovima Vlašića, Petkovića, Kramarića i Majera, tako da je podigla pehar novoformiranog takmičenja, a prethodno je jedna uspjela da prođe Tunis poslije boljeg izvođenja penala. Upravo je Tunis zauzeo treće mjesto, pobijedivši Novi Zeland.

"Dobra utakmica, pobjeda, 80 hiljada ljudi, čast je da smo imali priliku nakon 12 godina doći tu. Rekli smo da je ovo timbilding, mi smo ga napravili, ali znači nam i pobjeda. Krenuli smo malo lošije u utakmicu, nakon prekida primimo gol, ali smo bili bolji u nastavku, a drugo poluvrijeme možda malo slabije, ali iskoristili smo svoje šanse. Hvala momcima na ovih 10 dana. Mi smo svi bili spremni za Abu Dabi, a niko nije ni riječ rekao o tome da idemo u Egipat, niko se nije bunio, spremno su sve prihvatili, hvala im na tome", rekao je selektor Hrvatske za "Novu TV".

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Šuker

Hehehe...osvojite vi bilo šta....ba

Micelj

Vi Srbi niste sto sta culi sto su Vatreni osvajali na primjer dva treca mjesta na Svijetskim prvenstvima i jedno drugo mjesto ali to je vas problem. Bilo bi dobro da ivi dodjete u Kairo i da osvojite taj turnir. I ove novce dobijete.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC