• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Je*i ga, žao mi je što sad ne igram na Marakani! Miljenik Delija za MONDO: Bahar nije znao šta je Zvezda!

Autor Nemanja Stanojčić

Luis Ibanjez je u razgovoru za MONDO pričao o vječitim derbijima, tituli, Ligi šampiona, igranju u Crvenoj zvezdi...

 Luis Ibanjez mondo intervju  Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Luis Ibanjez (35) jedan je od miljenika navijača Crvene zvezde. Borbenost, požrtvovanost, privrženost klubu, publici. Sve to samo su neke od stvari zbog kojih je povezanost i ljubav između dvije strane postala neraskidiva. Čak i dan-danas kada on igra za Jarun, malo poznati hrvatski klub iz Zagreba koji se takmiči u drugoj ligi.

Upravo je argentinski fudbaler dao intervju za MONDO. I to potpuno slučajno, kako se kaže, prst sudbine. Bio je u jednom zagrebačkom hotelu u kom su odsjeli srpski novinari koji su tu u sklopu UNIQA fondacije. Dok smo čekali da se svi skupe i da se krene ka centru grada i razgovoru sa Goranom Ivaniševićem došlo je do malog "skretanja".

Sa tenisa smo se prebacili na fudbal, a popularni Lučo je sa osmijehom prihvatio da priča. Razgovor je krenuo od prethodna dva vječita derbija. "Gledao sam derbi naravno. Malo sam se zabrinuo poslije prvog, zbog rezultata. Pokazali su kako se igra na ‘Marakani’. Uozbiljili su se i pobijedili", počeo je Ibanjez razgovor za MONDO.

Uživa da gleda crveno-bijele od kada se na klupu vratio Vladan Milojević. "Zvezda izgleda mnogo bolje od dolaska Milojevića. Ekipa izgleda kompletno, baš se vidi da su tim. Kako igrači bodre jedni druge. Isto i stručni štab kako reaguje na svaki duel i utakmice."

Pogledajte

03:02
Lučo Ibanjez intervju
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Uslijedilo je i pitanje o tome šta je bio problem kod Bahara i zašto nije funkcionisalo. "Možda zato što je stranac, što nije znao šta je Crvena zvezda i šta znači drugima."

Zvezda ide ka osvajanju duple krune. "Sigurno, sigurno, ima odličan tim. Ima sve što treba, atmosferu u timu, klubu i sad je pravo vrijeme da osvoji duplu krunu. Pokazala je na terenu da je najbolja ekipa u ligi i u Kupu i sigurno će osvojiti."

Zvezdu čeka novi format Lige sampiona, ako prođe plej-of. "Uvijek je teško u Ligi šampiona. Najkvalitetnije takmičenje poslije Svjetskog prvenstva. Nadam se da će obezbediti učešće i da će pokazati da je najbolja na ‘Marakani’".

Imao je veoma emotivnu reakciju na pitanje da li žali što sad nije u Zvezdi. "Naravno da mi je žao. Je*i ga. Mi smo igrali u nekim teškim momentima u Zvezdi koje je teško i pamtiti. Volio bih da sam sada u ekipi, ali je*i ga, to je fudbal. Ne možeš da vratiš vrijeme unazad. Kako prolazi vrijeme tako se sjećaš najljepših momenata, ja imam sve najbolje uspomene u Zvezdi."

Za kraj se obratio navijačima. "Uvijek je lijepo vidjeti kako navijaju i kakvu atmosferu prave. Uvijek kažem da bez njih ne bi bilo toliko uspjeha u klubu", zaključio je Ibanjez.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC