• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kimpembe pokazao užasnu povredu: Zbog ovih šavova više od 400 dana ne može da igra!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Reprezentativac Francuske i defanzivac PSŽ Presnel Kimpembe od februara 2023. godine van stroja.

 Presnel Kimpembe pokazao užasnu povredu Izvor: MN Press/Instagram/kimpembe3/printscreen

Francuski fudbaler Presnel Kimpembe (28) otkrio je svojim pratiocima na Instagramu kako izgleda ožiljak nakon teške operacije Ahilove tetive koju je imao u januaru 2024. godine, nakon je prebrzo pokušao da se vrati na teren i obnovio povredu nakon samo četiri utakmice. Reprezentativac Francuske prve probleme sa zadnjim delom stopala imao je u jesen 2022. godine, ali je u februaru 2023. godine odigrao četiri meča za PSŽ i ponadao se da bi uskoro mogao da bude potpuno spreman...

Nažalost, to se nije desilo. Oporavak nije završen u potpunosti, pa je Presnel Kimpembe morao na novu pauzu. Sada je već više od 400 dana van terena, a pored kompletnog finiša prethodne sezone iskusni defanzivacpropustio je celu sezonu 2023/24. Zapravo, posljednji put je bio na terenu u dresu pariskog tima davnog 26. februara 2023. godine, u pobjedi nad Olimpikom iz Marseja, kada je poslije samo 16 minuta napustio teren.

Ovih dana u Parizu slave novu titulu najboljeg francuskog tima, a Presnel Kimpembe je bio dio tima koji je dobio odličja za uspjehe u sezoni, iako on nikako nije doprinio novom šampionskom naslovu. Jasno je i zašto, Kimpembe ima niz šavova na peti i pravo je pitanje kada će uopšte biti spreman da se vrati na fudbalski teren.

Teška povreda eliminisala ga je i iz konkurencije za Evropsko prvenstvo koje se ovog ljeta igra u Njemačkoj. To znači da ćemo ga na terenu najranije vidjeti naredne jeseni, ukoliko oporavak bude išao dobro - nadamo se da hoće. Tada će sa timom iz Pariza ponovo krenuti po njihov glavni cilj, trofej u Ligi šampiona, koji im već godinama redovno izmiče.

Kao prvotimac PSŽ-a, a u klubu je od svoje desete godine, Presnel Kimpembe je osvojio osam šampionskih titula, četiri Kupa Francuske, četiri Liga kupa i pet trofeja u Superkupu. Bio je učesnik finala Lige šampiona, a sa reprezentacijom svoje zemlje ima trofeje sa Svjetskog prvenstva 2018. godine, kao i u Ligi nacija za sezonu 2020/21.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC