• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer liga već ukida VAR tehnologiju? Na pomolu zemljotres u evropskom fudbalu!

Autor Mladen Šolak

Pojedinim engleskim klubovima je već muka od video-tehnologije i traže da se ona ukine!

 Premijer liga već ukida VAR tehnologiju? Na pomolu zemljotres u evropskom fudbalu! Izvor: Bradley Collyer / PA Images / Profimedia

Premijerligaški klubovi glasaće sljedećeg mjeseca na redovnoj sjednici svoje skupštine o prijedlogu da se odustane od primjene VAR tehnologije od sljedeće sezone. Sistem "video asistencije" primjenjivan je u Premijer ligi od 2019. godine, da bi pomogao sudijama i smanjio greške, ali je često izazivao kontroverze i postoje klubovi kojima je očigledno bilo dosta.

Zvanični prijedlog je već podnesen Premijer ligi i podnio ga je Vulverhempton. Glasanje će biti na dnevnom redu 6. juna, kada će se 20 timova izjasniti da li i dalje žele tehnologiju. "Ova inicijativa podnesena je nakon pažljvog razmatranja i uz krajnje poštovanje prema Sudijskoj organizaciji Premijer lige, prema takmičenju i prema našim konkurentima. Niko nije kriv, svi tražimo najbolji epilog za fudbal i svi koji učestvuju u njemu naporno rade da bi primena tehnologije donijela uspjeh. Ipak, poslije pet sezona primjene VAR tehnologije u Premijer ligi, vrijeme je za konstruktivnu debatu o njenoj budućnosti"

"Prema našem mišljenju, cijena koju plaćamo za mali boljitak kosi se sa duhom naše igre, a posljedica toga trebalo bi da bude ukidanje primjene VAR sistema od sezone 2024/25", zaključak je Vulvsa.

Portparol Premijer lige najavio je da će zaista biti održana debata o primjeni VAR sistemu sa klubovima. Naglasio je da, ipak, liga pruža punu podršku korišćenju VAR tehnologije, uz gol-lajn tehnologiju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC