• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi pozvao preko 50 reprezentativaca: Na njih računa za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi iskoristio mogućnost i pozvao maksimalan broj igrača.

 Dragan Stojković spisak od 50 igrača Srbije za EURO Izvor: MN PRESS

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković ima rok do 7. juna da saopšti konačan spisak za Evropsko prvenstvo, a pojedini detalji već su isplivali u javnost. Saznali smo prethodnih dana da je na širem spisku i golman Rome Mile Svilar, inače ranije precrtani čuvar mreže kojem je Piksi očigledno oprostio grijeh sa početka godine.

Kako "Kurir" prenosi, Svilar je tek jedan od osmorice golmana koje je Dragan Stojković uvrstio na širi spisak. Selektor Srbije odlučio je da pred Evropsko prvenstvo u UEFA dostavi listu sa preko 50 imena, a na njoj su i neka šokantna rješenja srpskog selektora. Ostaje da se vidi ko će od njih otpasti sa spiska, ko će se pojaviti na početku priprema i na kraju ko će biti reprezentativac naše zemlje na prvom Evropskom prvenstvu nakon 2000. godine.

Po informacijama koje ima Kurir, golmani na Piksijevom spisku su Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović i Mile Svilar, ali i Dragan Rosić, Veljko Ilić, Boris Radunović i Filip Stanković. Na svakog od njih reprezentacija Srbije je manje ili više računala u prethodnom periodu, ali je jasno da nekoliko njih imaju daleko veće šanse da se nađu na turniru.

Takođe, na spisku selektora su i Veljko Birmančević, Dejan Joveljić, Uroš Spajić, Matija Nastasić, Nemanja Stojić, Mihajlo Ilić, Milan Gajić, Kosta Nedeljković, Saša Zdjelar, Srđan Mijailović, Nikola Čumić, Stefan Mitrović, Mihailo Ristić, Petar Ratkov, Đorđe Jovanović, Samed Baždar... Mnogobrojni fudbaleri sa ove liste nemaju velike šanse da se nađu u Njemačkoj tokom Evropskog prvenstva, ali je selektor Dragan Stojković Piksi iskoristio mogućnost koju imaju selektori da se na širem spisku nađe čak 55 imena. Tako bi Piksi pozivima na širi spisak mogao da "pogura" neke fudbaler i da im dodatni vjetar u leđa.

Selektor Stojković je odlučio da prijavi preko 50 fudbalera, a do 3. juna će ta lista biti skraćena. Tada će imati obavezu da spisak smanji na ispod 35 igrača, a četiri dana kasnije krajnji je rok za prijavu 26 fudbalera koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu. Upravo u to vrijeme, tačnije 4. i 8. juna reprezentacija Srbije odigraće prijateljske mečeve protiv Austrije u Beču i Švedske u Stokholmu, gdje bi Piksi mogao da još jednom da proveri formu reprezentativaca.

Podsjećamo, nacionalni tim je u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Prvi meč na programu je 16. juna protiv Engleza, zatim se 20. juna za bodove borimo protiv slovenija, a na kraju 25. juna sa Dancima, u meču koji bi mogao da nam donese prolaz u nokaut fazu takmičenja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC