• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemački "mlin" škola za kvalifikacije

Reprezentacija Srbije do jeseni će morati da otkloni boljke koje je ispoljila u pripremnim susretima sa Nemačkom, Rusijom i Irskom.

 Nemački "mlin" škola za kvalifikacije Izvor: MONDO

Ako misli da igra važnu ulogu u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, reprezentacija Srbije moraće da bude fizički spremnija, taktički zrelija i daleko odvažnija nego na utakmici u kojoj je bila sparing partner beskompromisnom timu Nemačke.

Subotnji poraz u Gelzenkirhenu (2:1), u koji su "orlovi" otišli sa praga pobede, mora da posluži kao velika pouka igračima, ali pre svega selektoru Miroslavu Đukiću.

Jer, razlog novog neuspeha leži u činjenici da mladi trener u drugom poluvremenu nije mogao ili znao da spreči pogubno povlačenje čitavog tima "u krilo" vrlo dobrog golmana Vladimira Stojkovića...

Đukić je posle meča izrazio zadovoljstvo "jer smo ostavili dobar utisak protiv jedne od najjačih evropskih reprezentacija".

Čak i da je Srbija zadržala 1:0 iz prvih 45 minuta i ostvarila pobedu, selektor bi mogao da bude tek delimično zadovoljan. Posle poraza je takav Đukićev stav krajnje problematičan.

"Dogodilo se ono što se nama često dešava kada igramo protiv Nemaca. Kontrolišemo igru dok imamo snage, a posle toga oni uzmu stvar u svoje ruke i reše utakmicu", lepo je primetio proslavljeni srpski golman Perica Radenković u izjavi "Sportskom žurnalu".

Organizator žestokog presinga koji su "panceri" nametnuli nedovoljno spremnim srpskim fudbalerima bio je Mihael Balak.

"Balak je i u finišu sezone u Čelsiju pokazao da je u sjajnoj formi. Na ovoj utakmici je to samo potvrdio, jer je držao sve konce igre Nemaca u svojim rukama, a postigao je i gol. Do 60. minuta smo odlično funkcionisali, ali na kraju nam je ponestalo snage i to se odrazilo na rezultat", konstatovao je mladi Milan Smiljanić.

Kapiten Nemanja Vidić rekao je izveštaču "Žurnala" da ekipa koju je Đukić poslao na teren Auf Šalke arene nema neophodno iskustvo.

"Imamo mlad, neiskusan tim, zato su oscilacije bile vidljive. Možda bi ovoj ekipi trebalo pridodati nekog iskusnijeg igrača", smatra as Mančester Junajteda.

Iskusni Ivica Dragutinović deli Vidićevo mišljenje. Defanzivac Sevilje "priziva" nekadašnjeg kapitena reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija.

"Nedostaje nam jedan iskusan igrač tog tipa, da stane na loptu i tako otupi oštricu protivničkih napada. U nekim periodima smo suviše lako prepustili Nemcima sredinu terena. Kada ste stalno pod pritiskom, kada vam protivnik ne da glavu da promolite, onda su i greške neminovne", jasan je Dragutinović.

Podsetimo da će protivnici "orlova" u kvalifikacijama za Mundijal biti, između ostalih, tri ekipe učesnice Evropskog prvenstva, Francuska, Rumunija i domaćin Austrija.


U Južnoj Africi biće mesta samo za najboljeg, dok će drugoplasirani iz grupe šansu morati da potraži u baražu.

Piksija odavno nema na terenu, valja ga konačno stvoriti...

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC