• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velež ozvaničio transfer: Bivši fudbaler Hajduka potpisao za "rođene"

Autor Haris Krhalić

Pojačanje pred borbu za izlazak u Evropu.

 tonći mujan Izvor: Promo/FK Velež Mostar

Tonći Mujan novi je fudbaler Veleža, potvrđeno je iz mostarskog kluba. Danas je potpisan ugovor koji će ovog ofanzivnog krilog fudbalera vezati za "rođene" do kraja naredne sezone, uz mogućnost produženja na još jednu godinu.

Tonći Mujan rođen je 19. jula 1995. godine u Šibeniku Karijeru je započeo u omladinskim kategorijama splitskog Hajduka, gdje je i prošao sve uzrasne kategrije, te debitovao za prvi tim “bilih” 2013. godine. Njegovo fudbalsko znanje i talenat prepoznato je i od strane selektora omladinskih reprezentacije Hrvatske, za čije je selekcije upisao ukupno 23 nastupa, postigavši 6 golova.

Godinu dana nakon debija u dresu splitskog tima odlazi na posudbu u Španiju i to u redove slavnog Deportiva gdje je nastupao za njihov B tim. Po povratku u Hajduk nastavlja skupljati vrijedno seniorsko iskustvo, najprije u NK Zadar, a potom odlazi i u Sloveniju gdje je igra za NK Krško.

Odlična sezona na stadionu Matija Gubec donosi mu transfer u Domžale sa kojim igra kvalifikacije za Ligu Evrope i gdje ostaje sve do sredine 2021. godine. Osim pomenutih klubova igao je i u našoj ligi za NK Široki Brijeg, te turski Umranijespor, a karijera profesionalnog fudbalera odvela ga je čak i do dalekog Vijetnama gdje se okrunio dvostrukom krunom osvojivši titulu šampiona i Kupa.

Sredinom 2023. godine vraća se na naše prostore, ali ovoga puta u dres podgoričke Budućnosti. U sezoni iza nas na stadionu "Pod Goricom" upisao je 25 nastupa postigavši 4 gola uz 4 uspješne asistencije.

"Sigurni smo da će vrijedno internacionalno iskustvo ovog dvadesetosmogodišnjeg Šibenčanina donijeti dodatnu dimenziju timu Deana Klafurića i biti od značajne pomoći Rođenima u narednoj sezoni u kojoj naš tim ima visoke ambicije uz svakako toliko očekivani nastup na evropskoj fudbalskoj sceni. Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u našem crvenom dresu. Dobro nam došao Tonći", poručili su iz Veleža.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC