• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crna Gora se oprostila od Matije Šarkića (26)! Dejan Savićević zaplakao zbog smrti golmana

Danas se u Crnogorskom narodnom pozorištu održala komemoracija golmanu reprezentacije Crne Gore Matiji Šarkiću.

 Održana komemoracija Matiji Šarkiću Izvor: mondo/ Grgurević Vasilisa

Velika tragedija pogodila je fudbal u regionu, pošto je crnogorski čuvar mreže Matija Šarkić (26) tragično preminuo, samo deset dana nakon što je bio igrač utakmice na meču seniorske selekcije Crne Gore. Komemoracija povodom prerane smrti crnogorskog fudbalera i reprezentativca Matije Šarkića održana je danas u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici.

U ime reprezentativaca Crne Gore kapiten Stevan Jovetić biranim riječima se prisjetio druženja i zajedničkog igranja u nacionalnom timu sa velikim talentom koji je prerano napustio fudbalsku scenu. Govor su održali i predsjednik Jakov Milatović i predsjednik fudbalskog saveza i legenda crnogorskog fudbala Dejan Savićević.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i jedan od najboljih igrača u istoriji Crne Gore zaplakao je zbog smrti mladog golmana, seniorskog reprezentativca i čuvara mreže engleskog Milvola.

Pogledajte

02:04
Jovetićev Govor Matiji Šarkiću
Izvor: MONDO/ Grgurević Vasilisa
Izvor: MONDO/ Grgurević Vasilisa

Prisutnima se u ime porodice zahvalio i od tri minuta starijeg brata Matije oprostio blizanac Oliver koji je takođe fudbaler. On trenutno nastupa za  FK Dečić, aktuelnog šampiona Crne Gore.

Podsjećamo, Matija Šarkić rođen je u Grmzbiju u Engleskoj, a tokom karijere branio je za nekoliko poznatih klubova. Sin je diplomate Bojana Šarkića kojeg je posao odveo u Belgiju, pa je Matija u mlađim kategorijama čuvao mrežu Anderlehta, a zatim najveći dio karijere proveo u Britaniji - među stativama Aston Vile, Vigana, Stratforda, Havant i Vaterluvila, Livingstona, Vulverhemptona, Šruzberija, Birmingema, Stouka i Milvola.

Šarkić je od 2013. do 2019. godine branio za tri mlade selekcije Crne Gore i sakupio je ukupno 21 nastup, a od 2019. godine je bio i golman seniorske selekcije. Devet puta je nastupio za seniorsku reprezentaciju, a posljednji meč odigrao je 5. juna protiv Belgije, kada je bio jedan od najzapaženijih igrača na terenu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC