• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žoze Murinjo? Nije mi žao! Aleksandar Stanojević: Partizan mora da uradi dvije stvari

Trener Partizana poslao poruke sa priprema u Sloveniji.

 Aleksandar Stanojević o pripremama Partizana Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Partizanov trener Aleksandar Stanojević odveo je ekipu na pripreme u Terme Čatež u Sloveniji, gdje će 36 fudbalera Partizana proći prvi "filter" u formiranju takmičarskog tima. Prvi "rez" Stanojević i stručni štab napraviće do odlaska crno-bijelih na "Bratski kup" u Moskvi, gdje će imati važne provere protiv CSKA Moskve i Dinama, od 3. do 7. jula.

"Ostaćemo ovdje u Sloveniji osam dana i to nam je priprema za turnir u Rusiji. Tereni su dobri, zadovoljni smo, imamo sve uslove, polako, tek je prvi dan. Imamo u ovom trenutku atipično dosta igrača, ima nas u stručnom štabu dosta i možemo da se rasporedimo, moramo da se fokusiramo i na mlađe igrače, želja nam je da vidimo sve, ima tu još igrača iz omladinske škole. Već od Rusije se skraćuje spisak i pravićemo ga sa onim imenima na koje računamo. U Rusiju ćemo krenuti sa 22 maksimum igrača, eventualno 24. Vidjećemo, neko će na pozajmicu, neko će sa omladincima. Imaćemo plan za svakoga. Neko će možda i raskinuti ugovor"

Da li je dovoljno desetak dana za pripreme? "Nije baš, pogotovo što nas ima dosta, 10 dana su kraće pripreme nego uobičajeno, ali vidjećemo nešto. Neki mladi će sa omladincima, radićemo individualno i grupno i sa njima, bez obzira što se vrate u omladince. Sada je fokus da napravimo takmičarsku ekipu"

Da li mu je drago što je na žrijebu za kvalifikacije za Ligu šampiona izbjegao Fenerbahče i Žozea Murinja? "Dinamo Kijev ima sedam reprezentativaca, znate kako igraju. Realno i iskreno, ako ćemo realno, izbor između te dvije ekipe je takav da je sigurno bolje da dobijete Dinamo Kijev. Nije mi žao što ne igram protiv Murinja. Neka ih, znam Fener dobro, mnogo je teško tamo igrati i pobijediti. Imamo ekipu sa kojom možemo da imamo neku šansu".

Stanojevićev Partizan imaće dva apsolutna prioriteta: "Evropa i da budete konkurentni za titulu. To su dva prioriteta i sve ispod toga je neuspjeh, to je jasno i ne bi trebalo tražiti alibi, ni vrijeme. Svi znaju da su treneru potrebna dva prelazna roka da napravi ekipu koju želi, ali nema alibija, znamo šta je fudbal i kako i znamo i umijemo moramo da igramo Evropu"

Da li će Mateuš Saldanja otići? "Specifična je situacija, klub je imao ozbijlne ponude za njega, nisu ga pustili, žele da ga puste za pravu ponudu. Vidjećemo, o tom - potom. Znaćemo poslije dijela priprema kada se bude znalo ko ide za Rusiju, to je već filter, a poslije Rusije ćemo praviti ekipu. Mi kad odemo u Rusiju moramo da imamo 'kostur' tima u koji će ući jedan-dva igrača, zavisno od tržišta, ili ako neko ode. Pred Rusiju ćemo imati jasan tim".

Govorio je Stanojević i o dolascima i iako nije izgovorio nijedno ime naglas, djeluje da je veoma blizu transfer Partizana i Ankaragučua sa Nihadom Mujakićem u glavnoj ulazi. "U završnim pregovorima smo sa štoperom i defanzivnim veznim. Tu smo na korak do dogovora. Imamo još neke želje, i dalje pregovaramo i ima dosta igrača koji su pod ugovorom. Vidjećemo, ako neko ode, ne zadovolji kriterijume, reagovaćemo. Imamo još dvije-tri opecije koje želimo da dovedemo, ali čekamo i ne možemo da gomilamo igrače. Deficit ove ekipe je malo u fazi odbrane, potrebno nam je čvrstine, tako smo i gledali i to nam je urgentno. Očekujem te igrače u naredna dva-tri dana"

Da li Partizan ima preveliki broj stranaca? "Ima, ali sad sam tek došao i teško je da sada pravite velike promjene. Pokušaćemo, naravno, želimo što više domaćih igrača, pogotovo iz škole, to nam je osnovni cilj, zato pravimo projekat omladinske škole i Teleoptika, ali ne možemo odmah. Imamo utakmicu, moramo da se pripremamo, da pravimo najbolji mogući takmičarski tim".

Partizan će u Sloveniji odigrati pripremnu utakmicu 26. juna protiv tamošnjeg tima "Bravo", a potom će na važne provjere otići u Moskvu, gdje će 3. jula igrati protiv Dinamo Moskve, a 7. jula protiv CSKA Moskve. U prvom kolu Superlige 20. jula igraće protiv Napretka u gostima, a tri dana kasnije gostovaće Dinamo Kijevu na početku kvalifikacija za Ligu šampiona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC