• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiju čeka pakao, ali to svi želimo! Kalkulacije za EURO: Teže nije moglo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srbija mora da pobijedi, a onda tek kreće "žurka".

 EURO 2024 kalkulacije Srbija u nokaut fazi Izvor: EPA-EFE/Anna Szilagyi

Srbija je čekala da se meč Mađarske i Škotske završi bez golova, ali se to nije desilo. Na kraju je Kevin Čobot postigao pogodak u 100. minutu meča, donio je trijumf Mađarima i vjerovatni prolaz u osminu finala. Sa ta tri boda Mađarske situacija za Srbiju se donekle mijenja kada je i pitanju eventualni prolazak dalje. Ipak i dalje postoji mogućnost da prođe u osminu finala sa remijem protiv Danaca, ali mnogo toga mora da se desi da bi Srbi imali šansu za tako nešto.

Prije svega večeras ne smiju da pobijede ni Hrvatska ni Albanija, kako niko iz te grupe ne bi upisao više od dva boda, a naravno najbolje je da izgube. Druga grupa u kojoj je moguće da trećeplasirani ima manje od tri boda je grupa F u kojoj bi Češka i Gruzija morale da ostanu bez pobjede protiv Turske i Portugala. Ipak, da ne računamo previše, šta čeka Srbiju ako pobijedi Dansku u utorak i plasira se kao drugoplasirana dalje?

PAKLEN ŽRIJEB, ALI DAJTE I DEVETI KRUG AKO TREBA!

Gol Nikolasa Filkruga u 92. minutu meča Švajcarske i Njemačke vratio je "pancere" na prvo mjesto grupe A, a Švajcarce bacio na drugo mjesto. To znači da u slučaju pobjede Srbije nad Danskom srpski tim osvaja drugo mjesto u grupi C i ide pravo na domaćina! Taj meč će se igrati u Dortmundu na "Vestfalenu" i nadamo se da će Srbija 29. juna u 21 čas zagirati protiv domaćina.

Zna se i dalji put srpskog tima i uopšte nije lak, zapravo teško da može teže. Španija će bez obzira na rezultat u posljednjem meču grupe protiv Albanije biti prva u svojoj grupi B i igraće sa jednom od trećeplasiranih ekipa. Pobjednici osmine finala u kome igra Njemačka i osmine finala u kome igra Španija igraće u Štutgartu 5. jula od 18 časova. Put ne može biti teži, ali sigurno je da cijela Srbija želi pobjedu koja je gura u ovaj "deveti krug pakla". Hajde, "orlovi", obradujte nas ovim mečevima!

(MONDO, N. L.) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC