• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EURO 2012: "Vruća" promocija stadiona u Kijevu

Na ceremoniji otvaranja stadiona na kojem će se igrati finale EURO 2012. izbio požar, a nenajavljeno na teren istrčale i tri obnažene devojke.

 EURO 2012: "Vruća" promocija stadiona u Kijevu Izvor: MONDO

Ako je suditi prema ceremoniji zvaničnog otvaranja stadiona u Kijevu, na kojem će biti održano finale EURO 2012, u Ukrajini i Poljskoj sljedećeg ljeta će biti vrelo.

Na zvaničnoj promociji renoviranog Olimpijskog stadiona u Kijevu, kojoj je prisustvovalo oko 60.000 ljudi, najprije je izbio požar iznad jedne od tribina, zbog čega su evakusiani posjetioci, a zatim su tri obnažene djevojke nenajavljeno istrčale na teren.

Velika količina pirotehničkih sredstava, koji su korišćeni na ceremoniji otvaranja izazvala je požar na stadionu, pa su dva centralna sektora brzo ispražnjena. Poslije intervencije organizatora, vatra je ugašena, pa su se gledaoci vratili na tribine kako bi ispratili ostatak šoua.

Nedugo poslije toga aktivistkinje feminističkog pokreta "Femen" iskoristile su priliku da u svom prepotnatljivom stilu, obnažene, ukažu na porast prostitucije u Ukrajini. One su izvele performans "Euro 2012 bez prostitucije", željevši da na taj način da izraze protest zbog nagovještaja da bi tokom Evropskog fudbalskog prvenstva moglo doći do procvata "najstarijeg zanata".

Iako su brojni gledaoci, mahom muškarci, ovacijama pozdravili njihov nenajavljeni nastup, obezbjeđenje je brzo reagovalo i izvelo ih sa stadiona.

Organizatori su, dakle, pripremili šou za pamćenje, u kojem je učestvovalo oko 2.000 umjetnika, uključujući i kolumbijsku pjevačicu Šakiru.

Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič rekao je da je to "praznik za Ukrajinu", kao i da je uspješno renoviranje stadiona sigurno popravilo imidž zemlje u svijetu.

Naime, UEFA je više puta izrazila nezadovoljstvo zbog kašnjenja radova na stadionima u Ukrajini, zbog čega je bilo ozbiljno dovedeno u pitanje i organizovanje šampionata.

Evropsko prvenstvo u fudbalu biće održano od 8. juna do 1. jula naredne godine u Ukrajini i Poljskoj. Mečevi će se igrati u Kijevu, Harkovu, Donjecku i Ljvovu (Ukrajina) i Varšavi, Poznanju, Gdanjsku i Vroclavu (Poljska).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC