• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jugović: Zvezdo, zovi me i dolazim!

"Ne mogu, a da se ne upitam: "Ako oni mogu da budu kandidati za Zvezdinog trenera, zašto ne bih mogao i ja?", kaže nekadašnji član UO kluba.

 Jugović: Zvezdo, zovi me i dolazim!  Izvor: MONDO

Vladimir Jugović, kao član Upravnog odbora Crvene zvezde, bio je pominjan kao mogući naslednik Dragana Stojkovića Piksija na mestu predsednika.

Nije nasledio nekadašnjeg saigrača u predsedničkoj fotelji, već je otišao sa "Marakane". Ipak, u intervjuu za "Press" najtrofejniji srpski fudbaler poručio je da želi da se vrati u klub i to, ni više, ni manje, nego kao trener.

"Zašto da ne? Dok tako stojim sa strane i gledam šta se radi, ne mogu a da sam sebe ne upitam: "Pa, dobro, ako oni mogu da budu kandidati za Zvezdinog trenera, zašto to ne bih mogao i ja?" Naravno, pri tom svaka čast pojedinim imenima, ali, ponovo kažem, dovoljno kvalitetnog stručnog kadra imamo i u sopstvenim redovima. Na "Marakani" bi morali brzo da preseku jer je već izgubljeno i previše vremena", poručuje Jugović, koji je izabrao da živi u Beču.

Problem bi mogao da bude PRO trenerska licenca.

"Evo, bliže se izbori u FSS-u i čim bude proglašen novi predsednik uputiću mu molbu za ubrzano dobijanje PRO licence. Ako su izašli u susret Piksiju Stojkoviću, ne vidim razlog zašto ne bi i meni", razmišlja Jugović.

Sadašnji trener Crvene zvezde Aleksandar Janković, čini se, nema pravu podršku u klubu. Ulje na vatru dolivaju menadžeri, koji preko medija plasiraju svoje kandidate za mesto trenera Zvezde.

"Čelnici Crvene zvezde, zajedno sa odgovornima iz FS Srbije, morali bi da dignu glas i stanu u zaštitu svog trenera Aleksandra Jankovića. Siguran sam da se u bogatoj istoriji kluba nije dogodilo da se Zvezdin trener tako nađe na udaru, i to je zaista nedopustivo. Kako stoje stvari, menadžeri polako i sigurno postaju vlasnici srpskog fudbala", dodaje Jugović.

Kao i mnogo put do sada, barata se nekim zvučnim evropskim imenima.

"Svojevrsna licitacija s manje ili više zvučnim imenima u našem fudbalu počela je od dana kada je Partizan angažovao Lotara Mateusa. Vremenom se stvorila fama da bez stručnjaka iz inostranstva naši klubovi ne mogu da igraju kvalitetno i osvajaju trofeje. Međutim, prvo Miroslav Đukić, a sad i Slaviša Jokanović najbolji su dokaz da može da se pobeđuje i s domaćim snagama na klupi. Valjda će to da shvate i ljudi koji vode Crvenu zvezdu!", kaže Jugović.

Đukić je sada selektor.

"Selektor Miroslav Đukić zasigurno dobro zna šta radi i šta želi, ali pri tom bi morao malo da vodi računa i o ugledu našeg državnog tima. Ne znam da li je ta vest tačna, ali uopšte mu ne služi na čast ako je pregovarao s Valensijom. Ako se prihvatio selektorskog posla, onda bi morao maksimalno da bude usredsređen na njega, a ne da flertuje s klubovima. Izgleda da naši treneri vođenje reprezentacije vide samo kao odskočnu dasku", pecnuo je Jugović nekadašnjeg saigrača u reprezentaciji Jugoslavije.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC