• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpsko zbogom Evropi

Reprezentacija Srbije poražena u Mariboru od Slovenije (0:1) čime je omogućila Estoniji da igra u baražu za Evropsko prvenstvo.

 Srpsko zbogom Evropi Izvor: MONDO

Raspadanje srpskog fudbala se nastavlja. Poslije bruka Vojvodine, Partizana i Crvene zvezde na evropskoj sceni, osramotila se i reprezentacija.

"Orlovi" nisu iskoristili ni drugu meč loptu za plasman u baraž za EURO 2012. Poslije remija sa Italijom u Beogradu (1:1), poraženi su u Mariboru od skromne Slovenije - 0:1 i tako zauzeli tek treće mesto u Grupi C kvalifikacija. Ujedno, "lansirali" su Estonce u doigravanje.

Srpska reprezentacija neće učestvovati ni na trećem uzastopnom kontinentalnom takmičenju. "Orlovi" su sami krivi za to. Savladali su samo Farska Ostrva i Severnu Irsku (po dva puta). Sa takvim rezultatima više i nisu mogli.

Uprkos lošim igrama, na poklon su dobili da u posljednja dva meča sami odlučuju o svojoj sudbini zahvaljujući ostalim rezultatima. Umjesto da ostvare makar jednu pobjedu, uzvratili su Estoncima poklonom - "nagradili" su ih istorijskim uspjehom.

Kako su igrali izabranici Vladimira Petrovića Pižona u Ljudskom vrtu u Mariboru, više nisu ni zaslužili. Primili su nevjerovatan gol, Nemanja Vidić je promašio penal za izjednačenje u 64. minutu... Slovenci su prvi put savladali rivala iz nekadašnje SFRJ u 19. pokušaju iako im pobjeda ništa nije značila, kao ni Italijanima remi četiri dana ranije. Takođe, prvi put nije bilo neriješeno u šestom duelu naše i slovenačke reprezentacije.

Gol odluke postigao je Dare Vršič u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Izveo je slobodan udarac sa više od 40 metara, izgledalo je kao da centrira u kazneni prostor Srbije, lopta je međutim preletjela sve igrače, ali i Bojana Jorgačevića i odbila se od prečke iza gol-linije. Golman "orlova" je valjda "cijenio" da ona neće pogoditi metu, ali mu je procjena bila loša, pa je nespretno reagovao.

Najbolji srpski igrač Aleksandar Kolarov izborio se za penal u 64. minutu. Sapleo ga je Zlatan Ljubijankič. Sa bijele tačke je tukao Nemanja Vidić... U stvari, nije tukao, već je šutirao veoma blago, pa je golman Samir Handanovič uhvatio "živu loptu".

Nevažno je i što je Marku Panteliću (opravdano) poništen gol zbog ofsajda i što je Pižon napravio nekoliko izmjena u odnosu na meč sa "azurima" i što se Dejan Stanković izjednačio sa rekorderom po broju utakmica za reprezentaciju sa Savom Miloševićem, sa 102. nastupa...

To bi bilo to od "orlova" u tekućem ciklusu kvalifikacija. Kada se sve sabere i oduzme, zasluženo su završili takmičenje i agoniju.
SLOVENIJA - SRBIJA 1:0 (1:0)
STRELAC: 1:0 - Vršič u 45+1. minutu.

SLOVENIJA: Handanovič, Brečko (od 65. Ilič), Šuler, Cesar, Ljubijankič, Jokič, Kirm, Radosavljevič, Bačinovič (od 69. Krhin), Vršič (od 76. Birsa), Matavž.

SRBIJA: Jorgačević - Ivanović, Subotić, Vidić, Kolarov - Stanković, Petrović (od 51. Pantelić) - Jovanović (od 57. Krasić), Ninković (od 72. Milijaš), Tošić - Mrđa.

STADION "Ljudski vrt" u Mariboru. SUDIJA: Frank De Blekere (Belgija). ŽUTI KARTONI: Matavž, Bačinovič, Šuler (Slovenija), Jovanović (Srbija).

(MONDO, foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC