• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUŠIĆ: Igrali smo odlično, možemo na EP

Selektor BiH Safet Sušić nema zamjerki za svoje igrače koji su ostavili srce na terenu stadiona Francuska. Pape uvjeren da će "zmajevi“ proći baraž i plasirati se na EURO 2012.

 SUŠIĆ: Igrali smo odlično, možemo na EP Izvor: MONDO

BiH imala je pobjedu u šaci, ali je poslije 90 minuta okršaja u Parizu na semaforu stajalo Bosna 1 – Francuska 1. Ovaj rezultat odveo je Francuze direktno na EURO 2012 dok će selekcija BiH igrati baraž.

Selektor BiH Safet Sušić u izjavi za BHT poslije utakmice istakao je da nema šta da zamjeri svojim igračima koji su pružili odličnu partiju protiv fudbalske velesile kao što je Francuska.

„Teško je sad za sve ove momke, dali su sve od sebe, igrali su prvo poluvrijeeme fenomenalno. Nadigrali smo Francuze u prvom poluvremenu kao niko dosad. Drugo poluvrijeme ekipa je malo fizički pala, vjerovatno zbog onog terena u Zenici, imali smo i neke pehove, ostali smo bez golmana Hasagića, Mujdža se žalio na bolove tako da smo i njega morali da zamijenimo pa nisam imao mnogo rješenja ako primimo gol. Nemam momcima šta da zamjerim, dali su sve od sebe, igrali smo dobro, sad nam ostaje baraž. Nadam se da ćemo imati malo sreće u baražu, malo više nego večeras i da ćemo ipak da odemo na EP jer to ova reprezentacija zaslužuje“, rekao je Sušić.

„Ovo nije kraj. Vidio je čitav svijet ovu utakmicu i poslije nje će nas daleko više cijeniti i poštovati. Igrači će biti motivisani poslije ovakve nepravde i daće sve od sebe u baražu i uvjeren sam da ćemo na kraju otići na EP“, dodao je Sušić koji smatra da je penal za Francusku prestrogo dosuđen.

„I meni je čudno bilo kad je sudija pokazao na bijelu tačku jer po meni ni faul nije bio, a kamoli penal. Ako je i bilo bilo je van 16 metara“, istakao je Sušić.

Popularni Pape ipak vjeruje da njegova ekipa može da prođe baraž u kojem bi za protivnika, baš kao i u baražu za SP 2010 u južnoj Africi mogla imati Portugal.

„Mislim da ovo nije ista reprezentacija kao prije dve godine kada smo igrali protiv Poortugala u baražu. Ovi momci nikoga se ne boje mislim da možemo igrati protiv svake ekipe i da se kvalifikujemo na EP. Vidjeli smo to i večeras. Francuska je odlična ekipa ima vrhunske igrače, u prvom poluvremenu nisu mogli ništa da pokažu. Šteta je zbog penala, ali šta je tu je. Nadam se da će nekad sreća biti i na našoj strani, ali ne bih volio da se kvalifikujemo na ovakav način“, rekao je Sušić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC