• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija na Kopa Americi! Izbacili Brazil, pa odmah ispali - evo protiv koga Mesi igra za titulu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako su bili veliki favoriti u polufinalu, Urugvajci neće igrati finalni meč Kopa Amerike.

 Hames Rodrigez Izvor: JONATHAN DUENAS / imago sportfotodienst / Profimedia

Uporedo sa Evropskim prvenstvom u fudbalu ovih edana do samog kraja stiže i Kopa Amerika - takmičenje reprezentacija Južne amerike, uz napomenu da su ove godine "gosti" na turniru bili i timovi sa sjevera. Tako su prijatno iznenađenje Kanada i Panama, ali i selekcija Kolumbije - koja će igrati finale takmičenja iako joj prije turnira nisu davane velike šanse za tako nešto!

Kolumbijci su sačekali da Urugvaj eliminiše Brazil u četvrtfinalu, a zatim trijumfom nad četom Marsela Bijelse spriječili da u finalnom meču gledamo dva najtrofejnija tima u takmičenju. Jedini pogodak na meču postigao je Džeferson Lerma u 39. minutu, na asistenciju Hamesa Rodrigeza. Urugvajcima nije pomoglo ni što su čitav drugi dio meča igrali sa igračem više zbog isključenja Danijela Munjoza u nadoknadi prvog dijela.

Reprezentacija Kolumbije uspjela je da se odbrani - istina, ni Urugvaj nije stvorio mnogo kolosalnih šansi sa igračem više na terenu - pa će zasluženo igrati za trofej. Protivnik će biti Argentina, koja je dan ranije savladala Kanadu i tako stigla na korak od odbrane titule koju su osvojili u ljeto 2021. godine. 

Znajući temperament fudbalera iz Južne Amerike, finalni meč Kopa Amerike biće spektakl koji se ne propušta. Argentina će igrati da postane rekorder jer je trenutno sa po 15 trofeja izjednačena sa Urugvajcima na vrhu liste timova koji su osvajali kontinentalni šampionat. Ipak, možemo reći i da je Argentina najuspješnija selekcija u Južnoj Americi jer pored 15 titula ima i 14 drugih mjesta, odnosno pet puta su turnir završavali na trećoj poziciji.

Sa druge strane, Kolumbija je jedan od najmanje uspješnih timova u Južnoj Americi. Osvojili su samo jednu titulu i to davne 2001. godine, jednom su bili drugoplasirani, a pet puta su zauzeli treće mjesto - računajući i posljednja dva odigrana turnira. Pored tri najbolje selekcije na kontinentu - Argentine, Urugvaja i Brazila - od Kolumbije su kroz istoriju uspješniji još i Paragvaj, Čile i Peru sa po dvije titule.

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC