• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uzbekistanac novi vlasnik Arsenala?

Ališer Usmanov ponudio je dioničarima "tobdžija" 14.000 funti po akciji, kako bi svoj udio u vlasništvu podigao iznad 30 odsto.

 Uzbekistanac novi vlasnik Arsenala? Izvor: MONDO

Milijarder iz Uzbekistana, koji je u bordu Arsenala od avgusta 2007. godine, na taj način bi stekao formalni uslov za kupovinu londonskog kluba.

Većinski vlasnik Arsenala trenutno je Amerikanac Stan Krenke, koji je došao "na vlast" u aprilu. U njegovom vlasništvu je 66,82 odsto klupskih akcija.

Kako pišu ostrvski mediji, eventualni dolazak Usmanova na čelo Arsenala gotovo izvjesno bi značio i odlazak Arsena Vengera sa klupe.

Usmanov je najglasniji kritičar Vengerovih metoda u aktuelnoj upravi, a francuski stručnjak jednom prilikom je izjavio da će podnijeti ostavku ako ovaj postane većinski vlasnik.

Plan Usmanova je da djeluje po ugledu na vlasnike Mančester sitija, što bi značilo ulaganje bar 100 miliona funti na pojačanja u prvom prelaznom roku. To, naravno, ne bi bilo u skladu sa Vengerovom filozofijom, koja se bazira na afirmaciji mladih fudbalera.

Bogatstvo Ališera Usmanova procijenjeno je na oko osam milijardi funti. Pored uzbekistanskog ima i državljanstvo Rusije.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC