• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Srbija među deset na svijetu

Safet Sušić nije mogao da vjeruje da Srbija nije uspjela da izbori baraž za plasman na Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj.

 Sušić: Srbija među deset na svijetu Izvor: MONDO

Selektor Bosne i Hercegovine "tipovao" je na "orlove" u borbi za dodatno doigravanje, ali je naglasio da je srpske fudbalere loš start u kvalifikacijama izbacio iz igre.

"Nadao sam se da će sve ekipe iz bivše Jugoslavije imati šansu da igraju na EP, 'Tipovao' sam na Srbiju i protiv Slovenije, iako sam znao da će 'zmajčeki' ići na pobjedu u Mariboru. Imaju dobar tim, koji je igrao na tri velika takmičenja", izjavio je popularni Pape banjalučkom "EuroBlicu".

Sušićeva procena o prolasku Srbije bila je zasnovana na igračkom kvalitetu "orlova"...

"Srbija ima odlične igrače, bez ikakve dileme. Nemanja Vidić, Bane Ivanović, Dejan Stanković... Po kvalitetu je Srbija među najboljih deset u svijetu, ne samo u Evropi, zato ne mogu da shvatim zbog čega je ispala. Za mene je to enigma".



Prema njegovim riječima, "orlovima" je presudio loš start u kvalifikacijama.

"Problemi u Fudbalskom savezu Srbije, gužva oko bivšeg selektora Radomira Antića, pa poraz od Estonije...Nakon toga, bilo je teško očekivati da se vade protiv Slovenije. Žao mi je mog bivšeg saigrača (Vladimira Petrovića) Pižona, ali moraće svi u srpskom fudbalu da se zamisle šta nije valjalo",
naglasio je selektor BiH.

Sušićeve "zmajeve" dijelilo je 13 minuta od direktnog plasmana na EURO 2012, ali su dalje otišli Francuzi poslije nepostojećeg penala. BiH sada čeka žrijeb u Krakovu u 13 časova da sazna protivnika u doigravanju, a u opciji su Portugal, Republika Irska, Češka i Hrvatska.

"Volio bih da izbjegnem Portugalce jer su nas eliminisali u prethodnom baražu. Ne bih želio ni Hrvatsku jer bi ti mečevi donijeli neke nesportske tenzije", zaključio je Sušić.

(MONDO, foto: Gulliver/Getty images, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC