• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Živadinović: Krivi su menadžeri i mafijaši

Bivši selektor tvrdi da menadžeri i mafijaši odlučuju iz sjenke, što je glavni razlog sunovrata srpskog fudbala. "Pižon je dobar trener, ali"...

 Živadinović: Krivi su menadžeri i mafijaši Izvor: MONDO

Kao i obično, Milan Živadinović nema "dlake na jeziku". Poslije neuspjeha srpske reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2012 bivši selektor i trener mnogih klubova u zemlji i inostranstvu imao je šta da kaže.

Živadinović je u razgovoru za "Novosti" poručio da srpski fudbal propada jer u njemu vedre i oblače menadžeri i mafijaši.

"Ovo je samo kulminacija desetogodišnjeg stanja u kome vladaju loši odnosi, gdje polupismeni ljudi vode klubove, ništa u njih ne ulažu i samo otimaju. Menadžeri i mafijaši odlučuju iz sjenke, rasprodaju igrače još u pelenama, trenere i struku su poništili do te mjere da oni više ne znače ništa. Savez nešto i pokušava da popravi, ali ti napori se ruše pred strahom koji vlada. Vodeći ljudi, treneri i igrači ponašaju se kao političari kad govore o Kosovu. Jedno pričaju pred kamerama, i obično zaobilaze istinu, a kad se one ugase, sasvim drugačije", počeo je Živadinović.

Za Vladimira Petrovića Pižona smatra da je dobar trener, ali da ne treba da bude selektor.

"Pižon je dobar trener, što nije dovoljno da bude i dobar selektor. Ja ću uvijek da branim struku, a samim tim i Pižona, ali on je, po meni, sjajan kao asistent uz nekog iskusnijeg, da ga profiliše, pomogne kad je gusto"...

Živadinović apeluje na Pižona da kaže ko je vršio pritiske, ako ih je bilo.

"Ko je razmazio igrače ako ne menadžeri. Pa oni ih tetoše, zovu legendama, majstorima... Smiješno. I onda vrše pritisak, vjerujem i na selektora Petrovića. Ako to postoji, Pižon treba da javno kaže ko je vršio pritisak, da iznese imena. I dok treneri žive u strahu jer se plaše otkaza koji im ugrožava egzistenciju, nema boljitka".

Ipak, Živadinović i dalje vjeruje u bolje sutra srpskog fudbala, jer smatra da predsjednik FSS Tomislav Karadžić i potpredsjednik Ivan Ćurković mogu da ga izvedu iz tunela.

"Imaju oni iskustva i znanja, umiju da naprave novac koji sve pokreće, samo moraju da postave sistem, kako funkcionisanja, tako i vrijednosti. Reorganizacija od omladinskih škola do prvog tima u klubovima i reprezentaciji, stvaranje stručnog tijela koje će se baviti strukom a ne politikom, i jedan razvojni program koji može da se prepiše od uspješnih, biće dovoljno da se uvedu red i disciplina. A, poslije je sve na radu", završio je Milan Živadinović.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC