• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok na "Kosovu", prvak Andore ispisao istoriju! UE Santa Koloma poslije 0-0-17 do velike pobjede i drugog kola LŠ!

Autor Dragan Šutvić

Šampion Andore je šokirao favorizovani Balkani.

 Liga šampiona Santa Koloma izbacila Balkani Izvor: Martin Silva Cosentino/NurPhoto/ / Shutterstock Editorial / Profimedia

UE Santa Koloma ispisala je novu stranicu klupske, ali i istorije fudbala u Andori!

Ovaj klub, osnovan 1986. godine, upisao je ovog utorka PRVU pobjedu na evropskoj sceni, a da sve bude zanimljivije za ovaj klub, bio je taj trijumf vrijedan plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona!

Prošlosezonski prvak Andore je u prvom kolu ukrstio koplja sa predstavnikom tzv. Kosova Balkanijem, koji je važio za ogromnog favorita s obzirom na vlastite, ali i rezultate rivala u Evropi do sada. Imala je Santa Koloma 0-0-17 (!?) do ovog utorka, a onda je večeras jednom pobjedom obezbijedila još najmanje šest evropskih utakmica ove sezone!

U prvoj utakmici, igranoj prošle sedmice u Andori, Balkani je trijumfovao poslije preokreta rezultatom 1:2, pogotkom u 90. minutu.

Večeras je UE Santa Koloma i u drugom minutu nadoknade pogodila za 0:1 (strijelac Andres Mohedano) u Podujevu, iskoristivši činjenicu da je od 38. minuta igrala sa igračem više nakon isključenja Nigerijca Sandeja Adetundžija.

Ušlo se u produžetke, gdje je ekipa iz Andore senzacionalno došla i do 0:2, pogotkom Paragvajca Franka de Hezusa, ali je alžirski internacionalac Valid Hamidi vratio Balkani u život i na kraju uveo ovaj meč u izvođenje penala.

Na kraju, presudna je bila sedma serija. Poslije promašaja Lindona Emerlahua u prvoj seriji, imala je UE Santa Koloma priliku da u petoj seriji sve riješi, ali je David Virhili bio neprecizan, pa se drama nastavila.

Nakon pogodaka i jednih i drugih u šestoj seriji, u sedmoj je potom Pablo Luč pogodio za tim iz Andore, dok za Balkani nije Astrit Tači, pa će tako šampion tzv. Kosova takmičenje nastaviti u drugom kolu Konferencijske lige, gdje će koplja ukrstiti sa poraženim iz dvomeča Hamrun Spartanska (Malta) i Linkoln Red Impsa (Gibraltar).

UE Santa Koloma će, sa druge strane, u istorijskom drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv danskog Mitjilanda.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC