• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi fali najskuplji za Ligu šampiona! Milojević sklopio skoro cijeli tim, još bomba za kraj!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda je tokom ljetnjeg prelaznog roka dovela skoro sve što joj je potrebno i samo se traži popuna jedne pozicije.

 Crvena zvezda kompletira igrački kadar Izvor: Mladjan Ivanovic/© MN press, all rights reserved

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su pripreme na Zlatiboru i u Sankt Peterburgu, posljednje detalje uigrali u Beogradu, a u subotu uveče će na premijeri nove sezone ugostiti debitanta u elitnom rangu - Jedinstvo sa Uba. Biće to početak još jednog takmičarskog ciklusa pod komandom Vladana Milojevića, koji je tokom ljeta "ispravljao" određene greške Baraka Bahara i prošlosezonski tim koji je sastavio Izraelac prilagođavao svojim potrebama i idejama.

Proces nije u potpunosti gotov, kao što nije ni prelazni rok za Zvezdu. Iako je ovog ljeta već angažovan veliki broj pojačanja, crveno-bijeli aktivno "češljaju" tržište na kojem očekuju da pronađu posljednji djelić slagalice pred sezonu u kojoj će kroz plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona pokušati da obezbijede još jednu sezonu u društvu najboljih evropskih klubova.

TRAŽI SE SAMO JEDNO!

Već nedjeljama navijači Crvene zvezde znaju šta mogu da očekuju. "Tražimo igrača na poziciji krila i zamjenu za špica. Sve ostalo zavisiće od odlazaka", rekao je sportski direktor Mrkela dok je klub predstavljao univerzalca Seola Jung Vua iz Južne Koreje. U međuvremenu je u napad stigao Bruno Duarte, a problem na krilu nije riješen.

Djeluje da je reprezentativac Paname Puma Rodrigez "zakucan" u startnoj postavi za novu sezonu, a tražiće se drugi igrač koji će nastupati na krilu. Povrijeđen je Vladimir Lučić i još će se čekati na njegov povratak, Aleksandar Katai je u planu za ulogu "džokera", a tokom priprema je odlično djelovao Lazar Jovanović pa bismo na premijeri nove sezone mogli da ga vidimo u timu - posebno zato što je bonus.

Jasno je da to nije dovoljno - crveno-bijelima fali najmanje jedno, a možda i dva krila za narednu sezonu. Igraće se mnogo mečeva u okviru Superlige, Kupa Srbije i na evropskoj sceni, bez obzira u koje se takmičenje Zvezda plasira. Pored kvantiteta, a jasno je da fali igrač, potreban je i kvalitet za koji će srpski šampion morati da zavuče ruku u džep.

ŠTA SU ZVEZDINE OPCIJE?

Tokom većeg dijela ljeta pričalo se o Nemanji Radonjiću, ali... Taj transfer nije blizu i vjerovatno se neće dogoditi jer i igrač i klub razmatraju druge opcije i traže za sebe nešto drugačiji. Istina, povremeni reprezentativac Srbije nije u sjajnim odnosima sa Torinom koji želi da ga proda ovog ljeta, ali Zvezda nije blizu odluke da ga otkupi i dodijeli mu jednu od najbitnijih uloga u timu.

Izvor: MN PRESS

Crveno-bijeli su tokom prethodnih nedjelja gledali na nekoliko strana svijeta. Najzanimljivi je bio pogled ka SAD, odnosno urugvajskom fudbaleru Fakundu Toresu (24). Za igrača Orlanda bilo je pripremljeno čak osam miliona evra i on bi postao ubjedljivo najskuplje pojačanje u istoriji Crvene zvezde, samo da je došlo do dogovora sa MLS timom!

Daleko jeftinije opcije bili su njemački fudbaler Lorens Enali i Giorgi Arabidze iz Gruzije, ali ti transferi nisu završeni. Kao potencijalno rješenje na bokovima ostao je još "samo" Viktor Đukanović. Crnogorski fudbaler koji nastupa za Hamarbi velika je Zvezdina želja, ali je pitanje koliko bi miliona koštala njegova sloboda. Navodno, Zvezda je spremna da plati mnogo ali samo za igrača koji je brži od Đukanovića, dok bi za njegove usluge željela da spusti cijenu i na popustu ga dobije od Šveđana.

Naravno, u notesu sportskog direktora Mitra Mrkele i tehničkog direktora Marka Marina nalazi se još na desetine igrača koji su crveno-bijelima zanimljivi. Mali problem predstavlja to što Zvezda ne smije da promaši ovog puta i što joj je ponovo potreban pogodak poput onog kada je u Beograd stigao Osman Bukari, jedan od najbržih fudbalera koje je ovaj dio svijeta vidio.

PRELAZNI ROK PRI KRAJU

Crvena zvezda je tokom ljeta već odradila veliki dio posla. Srpski golman Marko Ilić stigao je iz Kolorada da pojača konkurenciju među stativama nakon odlazaka Milana Borjana i Zorana Popovića, a od povremenog reprezentativca Srbije očekuje se i da bude nasljednik Omrija Glazera kada Izraelac napusti klub. Na štoperskim pozicijama bilo je dosta promjena - Stefan Leković i Andrej Đurić vratili su se sa pozajmica, Naser Điga je otkupljen od Bazela, a kupljen je i reprezentativac Srbije Nemanja Stojić. Oni će probati da nadoknade odlaske Aleksandra Dragovića i Nemanje Milunovića.

Izvor: Profimedia

Konkurenciju na lijevom boku pojačao je Ebenezer Anan, dok Seol Jung Vu može da pokrije obje bekovske pozicije i biće zanimljivo vidjeti gdje će ga Vladan Milojević češće upotrebljavati. Vezni fudbaler Dalsio stigao je baš na preporuku trenera koji ga poznaje sa Kipra, a trebalo bi da zamijeni Marka Stamenića u startnoj postavi Zvezde. Takođe, tu su nešto ofanzivniji Luka Ilić, krilni napadači Puma Rodrigez i Lazar Jovanović, kao i centralni napadač Bruno Duarte koji je posljednji u nizu stigao na stadion "Rajko Mitić". 

Za sada se ne računa na povratnike Kingsa Kangvu, Jegora Pruceva i Uroša Kabića, pa do kraja prelaznog roka treba da se riješi njihov status u klubu. Neće biti iznenađenje ukoliko sva trojica budu prodati prije nego što se završi period za transfere ovog ljeta. Iz kluba će u narednim danima sasvim sigurno otići i Piter Olajinka, jer je velika želja njegove supruge da žive u Pragu, a ne u Beogradu. Onda će Zvezda možda juriti i dva krila...

(MONDO/Dušan Ninković)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC