• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Romelu Lukaku zaprijetio Zlatanu Ibrahimoviću: Sasuću ti tri metka u lobanju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bio je to jedan od najbrutalnijih sukoba u karijeri Zlatana Ibrahimovića.

 Zlatan Ibrahimovic i Romelu Lukaku tuca Izvor: Cafaro / LaPresse / Profimedia

Zlatan Ibrahimović (42) oprostio se prošle sezone od fudbala i završio veliku karijeru, tokom koje je postigao mnogo, postao jedan od najvećih napadača svih vremena, ali i stekao reputaciju "nezgodne" zvijezde. Snažni centarfor iz Malmea (195 centimetara) nije se ustezao od ulaska u svađe i verbalne, a nekad i fizičke obračune sa protivnicima, mada je bilo i njegovih sukoba sa saigračima.

U posljednjim sezonama njegove karijere najveću pažnju privukao je Ibrahimovićev sukob sa Romeluom Lukakuom, tada napadačem Intera. Njih dvojica sukobili su se tokom gradskog derbija Milana, "Derbi dela Madonina", u periodu u kojem je Ibrahimović nosio dres roso-nera.

Bio je oktobar 2020. godine i prvi derbi te sezone, u kojem je Ibrahimović dao dva gola za pobjedu Milana (2:1). Poslije toga je u svom stilu izjavio da "Milan nikad nije imao kralja, samo Boga", tvrdeći za sebe da je božanstvo, ali i pecnuvši Belgijanca. Inter je predstavio tada Lukakua kao "novog kralja", što je Ibrahimović brzo poništio na terenu.

A, onda se dogodilo proljeće 2021. i njihov sljedeći obračun, o kojem je brujala čitava zemlja. Ibrahimović je o tom sukobu pisao u svojoj knjizi "Adrenalina", u kojoj je naveo da je sve počelo u 45, minutu, kada je Lukaku ušao u svađu sa igračem Milana, Aleksisom Salemakersom. Ibrahimović je vidio taj sukob i morao je da uskoči. Rekao je Lukakuu da mora da se smiri, a na to je Belgijanac kazao: "A, šta ako neću?". "Onda ću slomiti svaku kost u tvom tijelu ako se ne smiriš", uzvratio je ljutito Ibrahimović.

U nastavku svađe njih dvojica su razmijenili uvrede, a Ibrahimović je pokušao da povredi rivala ovim riječima: "Idi reci majci da baci vudu čini na tebe". Na taj način, Šveđanin se šalio na račun tvrdnji vlasnika Evertona da je Lukaku odabrao Čelsi nakon što je dobio poruku od svog vrača i da ga je majka ubjeđivala da to učini. Lukaku je to žustro poricao. A, kada je čuo šta mu Ibrahimović govori, potpuno je izgubio kontrolu: "Sasuću ti tri metka u lobanju!", dobacivao je Lukaku Zlatanu.

Ibrahimović je ušao u tunel i pokušavao da se fizički sukobi sa Belgijancem, ali to se nije dogodilo. Zlatan je u 58. minutu bio isključen jer je dobio drugi žuti karton i Inter je pobijedio 2:1. Sljedećeg meseca, Inter je savladao Milan 3:0, a Lukaku je bio strelac u oba derbija, pa je postao i heroj Interovog osvajanja titule te godine. "Pravi Bog je krunisao kralja. Sada klekni", dodao je on.

Ibrahimović se te sezone mučio sa povredama, sa koronom i u knjizi je ovako pisao o toj epizodi: "Možda je Lukaku izveo neki vudu-ritual na meni? Što se mene tiče, odlučio sam da riješim sa njim račune na terenu, isto kao što sam svojevremeno uradio i sa Markom Materacijem. Nažalost, on je otišao iz Serije A (Lukaku je u ljeto 2021. potpisao za Čelsi) i nismo se sreli u Ligi šampiona. Ali, biće drugih prilika...", pisao je Ibra.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC