• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić zadovoljan viđenim, ne i izveštavanjem

Selektor reprezentacije Srbije Miroslav Đukić okarakterisao je kao uspešnu turneju "orlova", na kojoj su odigrane tri prijateljske utakmice.

 Đukić zadovoljan viđenim, ne i izveštavanjem Izvor: MONDO

Ipak, konferenciju za novinare u ponedeljak obeležio je njegov sukob sa novinarima. Đukić je predstavnicima pojedinih medija zamerio što ga kritikuju tokom priprema i pišu da ima "najlošiji učinak od svih srpskih selektora".

Srbija je pod Đukićevim vođstvom pretrpela tri poraza, od Ukrajine, Rusije i Nemačke, a odigrala nerešeno sa Makedonijom i Irskom.

"Ja sam vrlo zadovoljan učinkom u dosadašnjim duelima. Sve utakmice smo igrali u gostima. Sa Irskom pred 60.000 navijača, sa Nemačkom pred 70.000. Nemci i Rusi se već duže vreme pripremaju za Evropsko prvenstvo, dok smo mi u padu, jer je sezona tek okončana, a nismo u trenažnom procesu", kazao je Đukić.

"Vi verovatno mislite da su Makedonci indijanci, ali oni su u gostima igrali nerešeno sa Poljskom, koja se plasirala na EP. Poljaci su na toj utakmici izjednačili tek u 85. minutu", dodao jeon.

Srpski selektor ocenio je da su rezultati Srbije tokom priprema za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo "realan pokazatelj kvaliteta ekipe".

"Imao sam priliku da vidim sve igrače na delu. Poslednje tri utakmice smo igrali u razmaku od nedelju dana, pa smo morali da kombinujemo sastav, da protiv Nemaca ne bismo igrali mrtvi. Ne mogu igračima da zamerim na zalaganju, sigurno smo izvukli pouke", naveo je Đukić.

"Atmosfera je bila fenomenalna, igrači su bili apsolutni profesionalci, iako smo im uzeli 15 dana od odmora. Nije bilo javašluka o kojem su pisali pojedini mediji. Igrači nisu, kao što se pisalo, pričali telefonima tokom utakmica".

Đukić je posebno kritikovao pisanje dnevnog lista "Sport", rekavši da ga taj list podriva otkako je došao na funkciju selektora.

"Otkako sam postao selektor, vi idete na mene! Pišete kako živim u Španiji, a kada to nisam bio ovde kada je trebalo? Pišete da smo igrali loše protiv Nemačke. Da li ste očekivali da pobedimo Nemce u gostima? Ali to je i normalno, kada nemam podršku krnjeg rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije",
istakao je Đukić.

On je ocenio da reprezentacija u budućnosti mora da poradi na agresivnosti i na pas igri.

"Moramo da naučimo da loptu držimo u nogama kroz pas igru, a ne kroz dribling. Moramo i da budemo agresivniji, pre svega na sredini terena, kako se odbrana ne bi povlačila i kako se ne bi stvarao preveliki prostor između linija".


(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC