• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajinci izbačeni iz Evrope: Igrali finale prije osam godina, sad se gase zbog bankrota

Ukrajinski Dnipro će se izgleda drugi put ugasiti.

 Ukrajinski Dnipro izbačen iz Evrope Izvor: EPA/Radek Pietruszka

Samo nekoliko sati poslije održanog žrijeba za drugo kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu UEFA je iz takmičenja izbacila Dnipro - 1! Ovaj klub iz Dnjepropetrovska je bankrotirao, a iako je bilo glasina da su spremni da izađu na dvomeč sa Puškaš Akademijom sa sedam fudbalera to se neće desiti јer je UEFA Ukrajince izbacila iz takmičenja. Utakmcie sa Puškaš Akademijom neće biti odigrane, biće registrovane službenim rezultatom 3:0, a UEFA je službeno navela da su Ukrajinci "odgovorni za neodigravanje mečeva". 

Dnipro 1 zapravo nije prvi put bankrotirao, to je klub koji je naslijedio FK Dnipro koji je 2015. godine igrao finale Lige Evrope, a tada je izgubio od, koga bi drugog, Sevilje 3:2 i ostao bez evropskog trofeja. U narednim godinama bogati vlasnik Igor Kolomojski je prestao da ulaže novac i klub je bankrotirao, a pojavio se njegov neslužbeni nasljednik.

Dnipro je prošle sezone završio kao četvrti u ukrajinskoj ligi, a sada je samo četiri igrača ostalo pod ugovorom, mada je i za njih pitanje da li su u kombinaciji za tim. Prošle sezone Dnipro 1 je bio četvrti u ukrajinskoj ligi, ali sada se gase iako su nedavno Đironi za 7.000.000 evra prodali Artjoma Dovbika, jednog od najboljih strijelaca Primere u prošloj sezoni

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC