• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saznajemo - danas dva velika potpisa u Zvezdi: Milson već stigao, dolazi i Elšnik!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda praktično zaokružila tim za ovu sezonu.

 Milson Palasio i Timi Maks Elšnik danas potpisuju za Crvenu zvezdu Izvor: www.imagephotoagency.it / imago sportfotodienst / Profimedia

Crvena zvezda je završila sve oko dolazaka Milsona Palasija iz Makabija i Timija Maksa Elšnika iz Olimpije, potvrđeno je za MONDO. Milson je već stigao u Beograd i sada mu predstoje ljekarski pregledi, dok se u toku dana očekuje da mu se pridruži i Elšnik.

Pregovori sa Makabijem i Olimpijom su bili teški i naporni, a epilog je sljedeći: Crvena zvezda će za fudbalera iz Angole platiti šest miliona evra i obećala je još 15 odsto od sljedeće prodaje Makabiju, dok će Olimpija dobiti dva miliona evra za Elšnika (1,5 miliona evra fiksno i još 500 hiljada evra kroz bonuse). Sporne stvari oko ugovora Elšnika i Olimpije su riješene sa Milanom Mandarićem, tako da više ne postoje nikakve prepreke da Slovenac dođe na Marakanu.

Što se tiče njihovih zarada na Marakani, Milson će prema informacijama iz Izraela dobiti 4,5 miliona evra od Zvezde i čeka se da se vidi da li je to na tri ili četiri godine, dok bi Elšnik trebalo da zarađuje 450 hiljada evra po sezoni, naravno bez bonusa.

Njih dvojica predstavljaće velika pojačanja za Zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok sada vrlo vjerovatno predstoje brojni odlasci. Zvezda bi trebalo da se riješi fudbalera koji prave gužvu, poput Kangve ili Olajinke, dok će pokušati da sve do završetku plej-ofa Lige šampiona zadrži najboljeg igrača Hvanga. Nakon toga izvjesno je sa će Južnokorejac otići jer je upravo dolaskom Elšnika obezbijeđena njegova zamjena.

Izvor: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Što se tiče Milsona (24), predstavljaće pojačanje na lijevoj strani, iako može da igra i iza špica, kao i devetka. Rođen je inače u Luandi, a prije punoljetstva preselio se u Portugal gdje je nastavio svoj fudbalski razvoj. Igrao je za Lekseš, Maritimo i razvojni tim tog kluba, a zatim za Nižnji Novgorod, Ankaraguču i Makabi u kojem je proveo prethodnu sezonu.

Na 40 mečeva u dresu tima iz Izraela Felisio Milson upisao je sedam golova i 12 asistencija, a bio je jedan od najboljih pojedinaca u timu koji je tokom leta preuzeo srpski trener Žarko Lazetić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC