• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan pobijedio, ples Darka Spalevića

Partizan pobijedio u Ivanjici 2:0. Sjajan meč na "Čika Dači" po dva gola Spalevića i Svojića. Preokret Jagodine u Smederevu. Prva pobjeda BSK-a u Borči.

 JSL: Partizan pobijedio, ples Darka Spalevića Izvor: MONDO

Partizan je nastavio u pobjedničkom ritmu, baš kako je najavljivao trener Aleksandar Stanojević pred uvijek neugodno gostovanje u Ivanjici.

Crno-bijeli su pobijedili Javor 2:0, golovima Lazara Markovića u 44. i Zvonimira Vukića u 61. minutu.

Došao je šampion po tri boda i uspio je da ostvari cilj protiv tvrde i disciplinovane ekipe Javora. Ekipa iz Beograda je prijetila, najviše preko Lazara Markovića. Imao je poletarac Partizana nekoliko dobrih akcija. Najbolju u 8. minutu, kada je ukrao loptu na lijevoj strani, sjajno prograo Stefana Babovića, koji je šutirao iz voleja, ali je golman Nikolić skrenuo loptu u korner.

Domaćin može da žali za nekim prilikama u prvom dijelu. U 13. minutu Milovanović je snažno tukao sa oko 22 metra, ali je lopta prozujala pored stative. U 28. minutu, nabačena lopta u šesnaesterac gostiju, u duelu su bili Ivanov i Jakimovski, da bi Vladimir Stojković nogom intervenisao i izbacio loptu u polje. Još jednu šansu imao je Javor u 34. minutu. Milovanović je uputio dugu loptu kao Ifeaniju, koji je tukao glavom, ali zamalo pored stative.

Taman kada su se fudbaleri spremali za odmor, gol za Partizan. Stvorila se velika gužva u šesnaestercu domaćina, lopta se odbijala kao u bilijaru, a Marković je sve pratio i po zemlji zakucao u gol.

Partizan je povisio prednost u 62. minutu. Zvonimir Vukić je, poslije kombinacije Ivanov - Ilić - Babović, dobio loptu na 16 metara i odmah šutirao. Precizno, za 2:0. Vukićev treći gol u posljednja dva meča.

Crno-bijeli su potom stali na loptu i čuvali prednost, ali su imali još nekoliko prilika za gol. U 74. minutu Aleksandar Miljković je sa 18 metara šutirao pored gola, minut kasnije Marko Šćepović se izborio za šansu, ali je golman Nikolić bio brži, a u 82. minutu Vukić je mogao još jednom da zatrese mrežu domaćina, ali je izblokiran.

Sloboda je pobijedila Borac u Čačku 2:1. Sva tri gola postignuta su u prvom poluvremenu. To je treći put u ovoj sezoni da je Sloboda pobijedila tim rezultatom na strani (protiv Rada i u Smederevu). Borac je i dalje u crnoj seriji, a ako je za utehu Čačanima uspjeli su da postignu gol poslije četiri meča.

Spektakularan meč na "Čika Dači" odigrali su Radnički i Metalac. Kragujevčani su uspjeli da pobijede 3:2, uz dva gola Darka Spalevića, ali i dva gola Milana Svojića za Metalac. Ne bi bilo nezasluženo da je Metalac uspio da osvoji bod u Kragujevcu, ali je "fenjeraš" propustio nekoliko velikih šansi u finišu meča.

BSK je konačno pobijedio na svom novom stadionu. Sva tri boda protiv doskorašnjeg "stanodavca", ekipe OFK Beograda, Borčancima je donio kapiten Radunović. Borčanci su u odličnoj seriji - ovo im je peti meč u kojem su osvojili bodove.

Jagodina je preokretom u drugom dijelu odnijela sva tri boda iz Smedereva. Jagodina je u posljednjih pet kola ostvarila četiri pobjede i remi. Smederevu je ovo četvrti uzastopni neuspjeh.

REZULTATI MEČEVA 9. KOLA:

Spartak Zlatibor voda - Rad 0:0

Smederevo - Jagodina 1:2 (1:0)
/Živković 45' - Đenić 77', Stojanović 81'/

Borac - Sloboda 1:2 (1:2)
/Alveš 32' - Kovačević 3’, Tijago 21’/

Javor - Partizan 0:2 (0:1)
/Marković 44', Vukić 61'/

BSK - OFK Beograd 1:0 (0:0)
/Radunović 47'/

Radnički 1923 - Metalac 3:2 (1:1)
/Kostić 2’, Spalević 49', 77' - Svojić 5’, 70'/

Vojvodina - Hajduk (17h)
Crvena zvezda - Novi Pazar (18h)

Tabela: Partizan 24, Crvena zvezda /-1/ 19, Sloboda 18, Radnički 17, Jagodina 16, Vojvodina /-1/ 13 Hajduk /-1/ 13, Spartak 13, BSK 12, Rad 11, OFK Beograd 10, Smederevo 9, Javor 7, Borac 6, Novi Pazar /-1/, Metalac 2.

(MONDO, foto:FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC