• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIH: Borac deklasirao Slobodu

Šampion BiH odigrao šampionski i ispratio goste iz Tuzle sa četiri gola u mreži. Rudar bolji od Leotara, bez golova u Gradačcu i Travniku.

 BIH: Borac deklasirao Slobodu Izvor: MONDO

Banjalučki Borac pokazao je pravo lice u meču 11. Kola Premijer lige BiH. Ekipa Velimira Stojnića bez problema je na Gradskom stadionu u Banjaluci savladala tuzlansku Slobodu dozvolivši gostima tek da postignu počasni pogodak.

Da će pretposljednji klub na tabeli Premijer lige BiH ostati na dnu bilo je jasno već nakon prvih 45 minuta u kojima je Borac potpuno slomio svog protivnika i postigao tri pogotka.

Goste je atraktivnim pogotkom petom načeo mladi reprezentativac BiH Srđan Grahovac u 25 minutu, a potpuni slom Sloboda je doživjela u finišu prvog dijela.

Nakon igranja rukom Efendića u svom šesnaestercu u 43. Minutu Kajkut je sa bijele tačke povisio na 2:0, a u posljednjim trenucima meča Mikić je postigao i treći pogodak za Borac.

Šampion je u drugom poluvremenu malo „spustio loptu“ a Sloboda je to iskoristila da postigne počasni pogodak. Strijelac u 67. minutu bio je jogunčić.

Za ubjedljiv trijumf pobrinuo se mikić koji je tri minute prije kraja meča odličnim šutem pod prečku zatresao mrežu Slobode za konačnih 4:1, a asisten je bio oporavljeni Bučan.

Duel dva tima iz RS, Rudara i Leotara pripao je Prijedorčanima i to golovima na početku prvog i drugog poluvremena. Maksimović je doveo Rudar u vođstvo u drugom minutu, a na 2:0 povisio je Kantar u 54. minutu.

Publika u Gradačcu, ali i ona ispred malih ekrana, nije imala mnogo šta da vidi pošto su Zvijezda i GOŠK iz Gabele remizirali bez golova, baš kao i Travnik i Kozara.

Parovi i rezultati 11.kola:

Borac – Sloboda 4:1 (3:0)
Zvijezda – GOŠK – 0:0
Travnik – Kozara 0:0
Rudar – Leotar 2:0 (1:0)

Nedjelja:
Olimpik – Slavija
Široki Brijeg – Čelik
Zrinjski – Sarajevo
Željezničar – Velež

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC