• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Super siti deklasirao Junajted!

Mančester junajted je ponižen na Old Trafordu. Siti je pobijedio 6:1, dva gola Marija Balotelija, dva gola Džeke. Pjesma "građana": "Ovaj grad je naš!"

 PREMIJER: Super siti deklasirao Junajted! Izvor: MONDO

Problematični momak Mario Baloteli, koji je samo dan prije velikog mančesterskog derbija, zapalio sopstvenu kuću vatrometom(!), rešio je duel velikih klubova iz istog grada.

"Zašto uvjek ja?", pisalo je na majici Balotelija koju je nosio ispod dresa, a poruku je pokazao kada je postigao gol u prvom poluvremenu derbija 9. kola Premije lige. U drugom poluvremenu postigao je još jedan. Kakav dan za Marija Balotelija! Ali, i za Mančester siti!

Mančester junajted - Mančester siti 1:6 (0:1). Prvi poraz Junajteda ove sezone, a Siti je povećao prednost nad velikim rivalom na pet bodova.

Siti je "otvorio" Junajted u 22.minutu. David Silva, kome se lopta prosto lepi za noge, proigrao je Džejmsa Milnera na lijevoj strani, koji je zavrnuo na kapicu šesneasterca gdje je Baloteli u potpuno kul fazonu šutirao po zemlji i pogodio!

Italijan se nije ni poradovao golu. Hladnokrvno se okrenuo prema centru, zastao i podigao dres ispod kojeg je pisalo: "Why always me?". Ta poruka se može protumačiti na razne načine. Zašto uvijek on da rješava utakmice ili zašto uvek on da bude u centru pažnje. Kako god, Roberto Manćini je, izgleda, uspio da dovede u red problematičnog dečka (ili je na dobrom putu da to učini).

U posljednjih 27 premijerligaških susreta Junajteda i Sitija na Old Trafordu, "građani" su pobijedili samo jednom - 2:1 u februaru 2008. godine). Gotovo tri godine navijači Sitija čekali su na pobjedu na njima omraženom stadionu.

Malo toga je pokazao Junajted u prvom dijelu. Tek po koji udarac ka golu Harta (Anderson i Runi), koji nisu izazvali mnogo problema čuvaru mreže Mančester sitija.

Novi problemi za ekipu ser Aleksa Fergusona pojavili su se tek što je počelo drugo poluvrijeme. Silva je sjajno izbacio Balotelija koji je krenuo ka golu Junajteda, ali ga je Džoni Evans zaustavio sa obe ruke. Sudija je odlučio: slobodan udarac na liniji šesnaesterca, dakle nema penala, ali ima isključenja za Evansa!

TV kamera je tada uhvatila Rajana Gigsa i Nemanju Vidića na klupi Junajteda. Gigsov unezvjereni pogled i Vidićev pogled "u horizont" simbolično su pokazivali u kakvoj se situaciji tada našao Junajted.

U 51. minutu Siti je oštećen. Mika Ričards je bio u prodoru, Anderson ga je opleo po nogama u svom šesnaestercu, ali nema penala! Sudija Mark Klatenburg je samo odmahnuo rukama, a Manćini se kiselo nasmješio.

"Građani" su izveli još jednu sjajnu akciju u 60. minutu i postigli drugi gol. Opet Baloteli. I opet je sve krenulo od tandema Silva - Milner. Španac je "plesao" u šesnaestercu Junajteda, vidio da mu Milner dolazi iza leđa, ostavio mu loptu, a onda je engleski reprezentativac uputio oštar centaršut da bi Baloteli samo postavio nogu.

Neopisiva radost navijača Mančester sitija na stadionu Mančester junajteda! "Ovaj grad je naš" ("This city is ours), orilo se sa dela tribina gdje su bili smješteni navijači Sitija.

Dok su oni to pjevali, njihovi ljubimci su vezli po terenu. Potpuni raspad sistema u igri Junajteda ilustrovala je akcija koja je prethodila trećem golu Sitija.

Serhio Aguero je postigao deveti gol u sezoni poslije fenomenalne akcije veznog reda i napada Sitija. Akcija za ponavljanje, za udžbenike. Sve na prvu! Baloteli petom do Milnera, koji dodaje na desnu stranu do Ričardsa, oštra lopta do Aguera koji postiže sličan gol kao Baloteli koji minut ranije.

Srpski reprezentativac iz redova Sitija Aleksandar Kolarov dobio je priliku da uživa na terenu u posljednjim trenucima derbija. Zamijenio je Džejmsa Milnera, dvostrukog asistenta u 90. minutu.

Tek što je Kolarov ušao u igru, Siti je postigao i četvrti i peti i šesti gol!!! Najprije je rezervista Džeko, koljenom(!), poslije kornera samo ubacio loptu u nebranjenu mrežu, a potom je reprezentativac BiH asistirao Davidu Silvi, koji je zaslužio da mu ime stoji na semaforu - 5:1.

Nije prošlo ni minut, a Siti je postigao još jedan. Silva se revanširao Džeku za asistenciju. Sjajno je izbacio Džeka, koji je udarcem iz punog trka savladao De Geu.

Junajted je bio na koljenima, a pojedini njegovi navijači počeli su da napuštaju stadion. Moglo je da bude još golova u mreži De Gee...Junajted je bio potpuno nemoćan, nadigran, ponižen...Uspio je tek da postigne gol (Flečere), ali to je slaba utjeha.

U ostalim mečevima nedeljnog programa Stouk je do dvadesetak minuta prije kraja meča na "Emiratima" imao bod, ali je Robinvan Persi tada preuzeo stvar u svoje ruke i postigao dva gola za četvrti trijumf "tobdžija".

Do 90. minuta duela na Krejvn kotižu između Fulama i Evertona bilo je 1:1, ali su gosti iz Liverula postigli dva gola i ostvarili važnu pobjedu u borbi za opstanak.

REZULTATI 9. KOLA:

nedelja:

Mančester junajted - Mančester siti 1:6 (0:1)
/Flečer 80' - Baloteli 22', 60', Aguero 69', Džeko 89', 90+1', Silva 90'/

Arsenal - Stouk 3:1 (1:1)
/Žervinjo 27', Van Persi 73', 82' - Krauč 34'/

Fulam - Everton 1:3 (1:1)
/Ruiz 68 '- Drente 3', Saha 90. Rodvel 90'/

Blekburn - Totenhem (16h)
Kvins Park Rendžers - Čelsi (17h)

subota:

Vulverhempton - Svonsi 2:2 (0:2)

Aston Vila - Vest Bromvič Albion 1:2 (1:1)

Bolton - Sanderlend 0:2 (0:0)

Njukasl - Vigan 1:0 (0:0)

Liverpul - Norič 1:1 (1:0)

TABELA: Mančester siti 25, Mančester junajted 20, Čelsi /-1/ 19, Njukasl 19, Liverpul 15, Totenhem /-2/ 13, Arsenal 13...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC