• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Građani": Sad ste vidjeli "bučne komšije"!

Ferguson ne zna šta ga je danas snašlo: "Najteži poraz u mojoj karijeri". Fudbaleri Sitija: "Bučne komšije su došle da vam pokažu šta znaju".

 "Građani": Sad ste vidjeli "bučne komšije"! Izvor: MONDO

Menadžer Mančester junajteda ser Aleks Ferguson je, ne tako davno, poručio momcima iz gradskog rivala Mančester sitija da malo "spuste ton", da ne lete u izjavama, nazvavši ih pritom "te bučne komšije".

Kako li se samo iskusni stručnjak osjećao poslije današnjeg ponižavanja njegovog tima u derbiju Premijer lige, kada je Mančester siti vezao po terenu Old Traforda i strpao Junajtedu šest komada, što je najteži poraz "crvenih đavola" u istoriji njegovog učešća u Premijer ligi?

Trener Sitija Roberto Manćini nije mogao (želio) da sakrije osmjeh kada je Edin Džeko postigao šesti gol za "građane". Ipak, u izjavi poslije meča bio je odmjeren i džentlmen.

"Sjajan rezultat, ali nije važno to što smo pobijedili 6:1, već to što smo pobijedili velikog rivala, veliki tim. Kada je igrač Junajteda isključen bilo je lakše, ali i pored toga što nam je posao bio olakšan igrali smo odlično. Junajted je dobro igrao prvih 25 minuta, ali, opet, nije uspio da stvori ni šansu", rekao je Manćini.

Iako je Siti dao šest komada, meč-viner je bio Mario Baloteli, koji je doveo svoj tim u vođstvo od 2:0. Manćini je, kao retko, vjerovao u njega. Sada mu je problematični zemljak sve vratio.

"Srećan sam zbog njega, jer je dao dva gola, ali i zato što je igrao dobro. Za naše samopouzdanje je važno to što smo pobijedili Junajted na njegovom terenu", rekao je italijanski trener.

Fudbaler Sitija Mika Ričards je blistao:

"Doći ovde i pobijediti 6:1 je zaista nevjerovatno! Nazivali su nas bučne komšije. Pa, evo nas! Željeli smo da pokažemo svima šta smo se kadri da uradimo. Ova pobjeda je ostvarenje sna".

Golman Sitija Džoe Hart, praktično nezaposlen u derbiju, upozorio je svoje saigrače da se ne zalijeću poslije vrhunske partije na Old Trafordu.

"Glave moraju da nam ostanu hladne i uspravne. Mi smo pobjednička ekipa, tim pobjednika, ali ne dobijaju se ekstra bodovi kad pobijedite Mančester junajted. Mogli ste da čujete pjesmu naših navijača i mi smo presrećni što smo ih učinili radosnim. Mi smo svi zajedno, ujedinjeni - igrači, treneri, navijači i to je naš pobjednički recept", rekao je on.



"Teško da možete da povjerujete kako glasi konačan rezultat poslije onih prvih pola sata utakmice (tada je Junajted bio u zaostatku jedan gol). Isključenje (crveni katon Džoniju Evensau) nas je ubilo. Teško smo mogli da se vratimo sa desetoricom. Ovo je težak poraz. Osramoćeni smo i to je glavni utisak poslije ovog meča. Ovo je najteži poraz u mojoj karijeri, ne sjećam se da sam nekada izgubio 1:6", rekao je zaprepašćeni Aleks Ferguson.

On je dodao da je ovo bio "lud fudbal".

"Nevjerovatno, iako smo ostali sa desetoricom - napadali smo. Ali, ponekad treba biti razuman. Bio je ovo užasan dan za nas", rekao je Ferguson.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC