• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: "Policajci" uhapsili Čelsi

Košmar Čelsija na Loftus roudu. "Plavci" igrali sa devetoricom protiv Kvins Park Rendžersa i izgubili. Jedini gol na meču iz penala.

 PREMIJER: "Policajci" uhapsili Čelsi Izvor: MONDO

Pade Čelsi u komšiluku!

U sjenci velikog mančesterskog derbija (Junajted - Siti 1:6), Čelsi je gostovao lokalnom rivalu Kvins park Rendžersu i izgubio 0:1, golom Ejdara Helgusona iz penala u 10. minutu.

To je prvi poraz Čelsija od Kvins Parka poslije tri susreta, a na Loftus roudu "plavci" nisu osjetili gorčinu neuspjeha još od marta 1995. godine, kada je takođe bilo 1:0 za KPR.

Sve je krenulo loše po Čelsi na Loftus roudu. Brazilac David Luiz je oborio Helgusona sa leđa (jače ga je udario sa leđa), a Islanđanin je penal pretvorio u gol.

Nastavilo se još gore po četu Andre Viljaša Boaša. U 33. minutu Bosingva je dobio direktan crveni karton jer je kao posljednji čovjek odbrane nepropisno startovao na Šonu Rajtu Filipsu. I onda još jedan težak udarac za Čelsi - novo isključenje! Didije Drogba je neoprezno startovao sa obe noge na Tarabtu, a sudija Kris Foj se nije dvoumio - pokazao mu je put ka svlačionici.

Iako je ostao sa devetoricom, Čelsi je pokušavao da stigne bar do boda. Ali, protiv sebe je imao brojčano nadmoćnijeg rivala i tradiciju. Naime, nijedan premijerligaški tim u posljednjih sedam godina nije uspio da trijumfuje sa devetoricom igrača na terenu. Posljednji put to je uspelo Mančester junajtedu protv Aston Vile u maju 2004. godine.

Najbolje šanse da poravna rezultat Čelsi je imao u posljednjih desetak minuta meča. Najprije je Anelka tukao neometan glavom, ali pravo u golmana KPR, da bi u 83. minutu Luiz pokušao makazicama, ali se lopta odbila od noge Frenka Lamparda i otišla iznad gola.

Tražili su "plavci" u dva navrata i penal, poslije kontakta igrača KPR sa Lampardom i Luizom, ali Kris Foj je samo odmahnuo rukom. Kada je Luiz pao poslije kontakta sa jednim igračem KPR-a, okrenuo se ka sudiji i pokazao mu da nabavi naočari.

Igrače Čelsija dodatno su nervirali navijači Kvins Parka. U jednom napadu, Branislav Ivanović je želio da izvede aut, lopta je bila u rukama jednog navijača protivničkog tima, ali je on bacio loptu daleko od Ivanovića i potom mu se rugao u lice. Srpski reprezentativac je ostao pribran i nije reagovao.

Čelsi je tako propustio priliku da preskoči Mančester junajted na drugoj poziciji na tabeli Premijer lige. Kvins Park je zabilježio drugi trijumf u posljednjih sedam mečeva, ukupno trećiod početka sezone.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC